Kopenhagen: Upad na gala večeru

Dvoje aktivista Grinpisa uspeli su da uđu u dvorac Kristijansborg, gde danska kraljica priređuje večeru za šefove država i vlada, učesnike Samita UN-a o klimi.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.12.2009.

21:37

Default images

Grinpis navodi da su aktivisti pred brojne svetske lidere došli sa jasnom porukom."Političari pričaju. Lideri rade", pisalo je na transparentima koje su razapeli pred brojnim novinarima u dvorcu.

"Dok svetski lideri troše vreme na kraljevske zabave, budućnost miliona ljudi i svih životinjskih vrsta na svetu, visi o tankom koncu", upozorava, između ostalog, Grinpis u saopštenju.

Na snimcima danske državne televizije DR, mogu se videti muškarac i žena u odgovarajućim večernjim toaletama kako ulaze u dvorac i odjednom se okreću prema brojnim fotorepoterima sa raširenim transparentima Grinpisa.

Policija je ranije danas uhapsila 19 aktivista Grinpisa koji su, koristeći planinarsku opremu, pokušali da okače transparent sa istim tekstom na zgradu visoku 20 spratova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: