Subota, 04.10.2008.

12:44

Longherst o uslovima za članstvo

Zamenik ambasadora Velike Britanije u Beogradu Bil Longherst izjavio je da ne postoji razlog da Srbija u sledećih nekoliko godina ne postane deo Evropske unije.

Izvor: B92

Default images

On je rekao da je pre toga potrebno da Srbija ispuni niz političkih uslova, pre svega, onih koji se tiču saradnje sa Haškim tribunalom. Posle toga, prema Longherstovim rečima, ostaju tehnička pitanja koja se tiču usklađivanja domaćeg zakonodavstva sa evropskim.

"Na tome rade veoma talentovani ljudi, ali potrebno je mnogo vremena da se ti zakoni prvo izglasaju u parlamentu, a onda i implementiraju. To će doneti bolji standard građanima Srbije, a istovremeno i kvalifikovati Srbiju za članstvo u Evropskoj uniji“, rekao je Longherst.

On je naveo i da su veoma bitne i reforme sudstva kao i ekonomske reforme.

“Treba smanjiti uticaj države na ekonomiju, izvršiti privatizaciju. Sve je to neophodno da biste se pridružili slobodnim tržistima Evropske unije. To su dugoročni, ali neophodni projekti", kaže Longherst.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: