Ponedeljak, 24.12.2007.

14:25

Tender za Zastavu 27. decembra

NIS, Jat, Telekom, Zastava i još 750 društvenih preduzeća trebalo bi da bude privatizovano sledeće godine, najavio Mlađan Dinkić.

Izvor: B92, Beta

Default images

Ministar ekonomije najavio je da će 27. decembra biti objavljen tender za privatizaciju Zastava automobila i specijalnih vozila i pojedinih delova Geneksa. On kaže da bi NIS, Jat i Telekom trebalo da se privatizuju u 2008, dok će tokom sledeće godine biti izabrani finansijski savetnici za EPS, Aerodrom Nikola Tesla i za Galeniku, koji će se potom privatizovati u 2009. i 2010. godini.

"Kada je reč o Zastava automobilima, biće ostavljen rok od tri meseca za prijavljivanje, dok će se potom do maja dostavljati obavezne ponude, a kada se govori o privatizaciji Geneksa, prvo će biti privatizovan blok 20, a to je hotel Kontinental, Geneks apartmani, Impuls hala, Male kula i hotel na Kopaoniku“, rekao je Dinkić.

Uslov za privatizaciju ovih Geneksovih hotela biće da je operater određene reputacije s najmanje četiri zvezdice i da preuzima sve zaposlene.

Dinkić kaže da će se ponude za Geneks predavati do 24. marta, a do 31. marta će na aukciji biti izabran pobednik.

Finansijski savetnik Jata je, prema Dinkićevim rečima, završio izveštaj o modelu privatizacije i sada se nastavlja priprema tendera za prodaju nacionalnog avioprevoznika.

"Jat će se prodati bez dugova, jer ih preuzima država, a početna cena iznosi 120 miliona evra uz obavezne investicije. U pripremi je i tender za prodaju Jat tehnike“, kaže Dinkić.

Dinkić je istakao da se čeka konačna odluka Vlade o privatizaciji NIS-a, kako bi počeo da se obavlja tender.

Više o prodaji Zastave i ostalih preduzeća možete čitati na ekonomskom portalu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: