Nedelja, 26.06.2005.

16:37

Kako izaći na kraj s Lupusom?

Ministri iz redova Srpskog pokreta obnove tražiće od Vlade odgovor o sudbini agencije Lupus.

Izvor: B92

Default images

Od Vlade će u četvrtak biti tražen odgovor na pitanje da li će agencija Lupus, čiji je zvaničan vlasnik Aleksandra Ivanović, supruga Milorada Ulemeka, biti zatvorena.

Vlajko Senić, potpredsednik SPO-a i zamenik ministra trgovine, kaže da je odgovor na pitanje da li će biti realizovan dogovor ministara iz SPO-a i premijera Vojislava Koštunice i ministra za rad i zapošljavanje Slobodana Lalovića trebalo Vlada trebalo da pruži 15. juna. "Bilo je dogovoreno da treba naći pravni okvir da agenciji bude onemogućen dalji rad. Lalović je to demantovao, preciziravši da je dogovoreno da inspekcije pregledaju registraciju i poslovanje Lupusa. U međuvremenu je stiglo više desetina hiljada zahteva za preregistraciju firmi, a za njihovu proveru potrebno je dosta vremena", kaže Senić.

Neformalan dogovor

U SPO-u veruju da je to dobar momenat da se vidi da li je među tim zahtevima i zahtev Lupusa, što bi trebalo da bude poznato u narednih nekoliko dana. "Ako je zahtev podnet, postoji neformalan dogovor o odbijanju tog zahteva i nalaženju izlaza iz te situacije, da rad te agencije ne bude formalno zabranjen, ali da izostankom preregistracije ona bude stavljena van snage", kaže Senić.

Prema nalazima Generalnog inspetorata MUP-a Srbije, nekima od zaposlenih u agenciji, bez detaljne provere, nezakonito su izdate dozvole za nošenje oružja. Generalni inspektor Vladimir Božović je pre mesec dana izjavio da ti razlozi mogu biti dovoljni za zatvaranje agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: