Ponedeljak, 29.10.2012.

14:17

Protest SRS zbog dolaska Klintonove

SRS je zakazala za sutra protestni skup ispred Predsedništva Srbije zbog posete državne sekretarke SAD Hilari Klinton i visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.

Izvor: Beta

Default images

"Jasno je da one u Srbiju ne dolaze sa prijateljskim namerama, da bi očuvale međunarodno pravo, već da bi još jednom obavezale državno rukovodstvo Srbije da uspostavi takozvane dobrosusedske odnose sa Kosovom i na taj način se suštinski odreknu suvereniteta i teritorijalnog integriteta nad južnom pokrajinom", rekao je Nemanja Šarović, funkcioner te stranke.

On je ukazao da radikali nisu zaboravila da su Hilari Klinton i njen suprug, bivši predsednik SAD Bil Klinton "ostrašćeni borci za nezavisno Kosovo", te, rekao je Šarović, Hilari Klinton dolazi u Srbiju da završi ono što je 1999. početo agresijom NATO.

Eštonova i Klintonova posetiće sutra Srbiju i, po najavi iz Brisela, u Beogradu razgovarati s predsednikom i premijerom, Tomislavom Nikolićem i Ivicom Dačićem, a zatim posetiti i Kosovo.

SRS na majskim izborima nije prešla cenzus i prvi put u novijoj istoriji nije ušla u Skupštinu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: