Ponedeljak, 22.07.2013.

19:59

Zeleni Srbije za predlog ministarke

Zeleni Srbije podržali su predlog ministarke za energetiku, razvoj i zaštitu životne sredine da se osnuje posebno ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Izvor: Beta

Default images

Ta stranka očekuje da će Vlada i Skupština Srbije takvo rešenje usvojiti u predstojećoj rekonstukciji.

Zeleni Srbije podsećaju da su pre godinu dana predložili osnivanje posebnog ministarstva za zaštitu životne sredine i prirodne resurse.

U saopštenju se dodaje da je ta stranka nedavno uputila Inicijativu s tim predlogom premijeru Ivici Dačiću i prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću.

"Usvajanjem ovog predloga Vlada Srbije pokazuje odlučnost u nameri da odgovorno i predano vodi poslove zaštite životne sredine, poveća efikasnost u radu u ovoj oblasti i pregovaračku snagu u postupku evrointegracija", piše u saopštenju.

Ministarka energetike i potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi zaštita životne sredine trebalo da bude objedinjena u jednom ministarstvu, isto kao što energetika i rudarstvo ne bi trebalo da budu u razdvojenim resorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: