Utorak, 19.04.2011.

12:38

Radikali: Vučić "nasankao" Nikolića

Oštra polemika radikala i naprednjaka u Skupštini - poslanici radikala optužili lidera SNS Tomislava Nikolića da je njegov štrajk glađu i žeđu "farsa".

Izvor: Beta

Default images

Početak sednice Skupštine obeležila je oštra polemika poslanika Srpske radikalne stranke i Srpske napredne stranke o štrajku glađu i žeđu lidera SNS Tomislava Nikolića.

Poslanica SRS Vjerica Radeta kazala je da je Nikolićev štrajk glađu i žeđu "farsa", da to znaju svi građani Srbije i da je Nikolić otišao u bolnicu da se "izležava i pravi komediju".

Vjerica Radeta, koja je za Nikolića kazala da je "cirkuzant koji se izležava pred kamerama i glumi štrajk", navela je da su svi, pa i oni u SNS shvatili da je zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić "nasankao" Nikolića jer "želi da ga se što pre politički otarasi".

Prema njenim rečima, Nikolić svaki dan izgleda sve "bucmastije jer ga očigledno dobro hrane i poje" i SNS se bavi ubeđivanjem da Nikolić ne prima infuziju.

Radeta je upitala ko bi mogao onako da se ponaša ako ne pije vodu i da mu se čak ni usta nisu osušila i poručila da su Demokratska stranka i SNS "zapravo potpuno isti - dve strane evropske medalje".

Radeta je kazala da je Nikolića, koji od subote štrajkuje glađu i žeđu, juče posetio i biznismen Milan Beko da bi "video da li mu je propala investicija".

Zamenik šefa poslaničke grupe SRS-a Aleksandar Martinović pročitao je, kako tvrdi, medicinske nalaze, za koje je rekao da ukazuju da je Nikolićevo stanje dobro.

Šormaz: Mediji banalizuju slučaj

Poslanik SNS Dragan Šormaz je naveo da "građani znaju šta se dešava u bolnicu i da je situacija kritična".

Šormaz je ocenio da nazvati štrajk glađu i žeđu Tomislava Nikolića farsom više govori o onima koji to kažu i da je situacija "ozbiljna i nije za takve vrste komentara", i optužio medije za koje je rekao da su pod kontrolom potpredsednika DS Dragana Đilasa da se trude da banalizuju ceo slučaj.

"Kako očekujete da u ovoj situaciji radimo normalno dok se dešava sve što se dešava u zemlji? Svi treba da uložimo napor i da se dogovorimo hoćemo li imati vanredne izbore", kazao je Šormaz.

Šormaz i šef poslaničke grupe Nove Srbije Velimir Ilić pitali su kada će biti raspisani izbori jer, naveli su, aktuelna vladajuća koalicija vodi Srbiju u "haos".

Šormaz je pitao kada će premijer Mirko Cvetković da podnese ostavku pa da se ide na izbore.

"Pitam premijera dokle misli da njegova vlada uništava državu i osirumašuje građane i da li je za njega i za Borisa Tadića problem da kažu: "Izbori će biti ne sutra nego u decembru'", naveo je Šormaz i dodao da se vladajuća koalicija plaši izbora.

Šormaz je upitao da li je lider naprednjaka kriv što je za vreme mandata vladajuće koalicije 400.000 ljudi ostalo bez posla, što su plate u Srbiji niže za sto evra u proseku, što Srbija beleži rekordnu inflaciju u Evropi, što rastu cene i što su penzije daleko niže nego u vreme kad je vladajuća koalicija preuzela vlast.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić je kazao da vladajuća koalicija vodi Srbiju u "totalni haos".

"Cela Srbija je protiv vas, vaše članstvo je protiv vas, deo poslanika je protiv vas. Zar se toliko brukate i ne raspisujete izbore?", naveo je Ilić.

Posle polemike, parlament je počeo raspravu o amandmanima na predložene finansijske zakone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: