Svet 0

14.06.2024.

19:26

Oni će sprečiti sveobuhvatni rat; Savetnik predsednika odlazi u Izrael

Viši savetnik američkog predsednika Džozefa Bajdena, Amos Hohštajn, doputovaće u ponedeljak u Izrael u pokušaju da se spreči da nedavna eskalacija sukoba između Izraela i libanske militantne grupe Hezbolah preraste u sveobuhvatni rat.

Izvor: Tanjug

Oni će sprečiti sveobuhvatni rat; Savetnik predsednika odlazi u Izrael
Profimedia/Apaimages/SIPA/2405201438

Podeli:

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je u četvrtak da su SAD, Francuska i Izrael pristali da rade zajedno na deeskalaciji konflikta Izraela sa grupom Hezbolah.

"Postigli smo sporazum na principu trilateralne kontakt grupe Izraela, SAD i Francuske na osnovu predloga koji smo mi izneli i učinićemo isto sa libanskim vlastima", rekao je Makron na marginama samita G7 u Italiji, preneo je Tajms of Izrael.

Prekogranični napadi između Izraela i Hezbolaha počeli su nakon početka rata u Pojasu Gaze, a intenzivirani su poslednjih dana.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: