Politika 11

14.06.2024.

19:12

Vandali ispisali grafit "genocidaši" pored ambasade Srbije u Sarajevu

Ambasada Republike Srbije u Bosni i Hercegovini saopštila je danas da najstrože osuđuje današnji vandalski čin ispisivanja neprimerenog grafita "genocidaši" na zgradi pored naše ambasade u Sarajevu.

Izvor: B92, Tanjug

Vandali ispisali grafit "genocidaši" pored ambasade Srbije u Sarajevu
Shutterstock/42spacetime

Podeli:

"Pozivamo nadležne organe BiH da, u najkraćem roku, preduzmu mere iz svojih nadležnosti, kako bi se počinioci ovog dela što pre identifikovali i priveli pravdi. Takođe, Ambasada Republike Srbije u BiH poziva predstavnike institucija u BiH da se javno ograde od ovakvih etnički i nacionalno motivisanih dela", navodi se u saopštenju Ambasade Srbije.

Međusobno uvažavanje sva tri konstitutivna naroda koja žive u BiH, ali i država u regionu, osnovni je preduslov mira i stabilnosti, dodaje se.

Uzimajući u obzir da su na meti vandala danas u Sarajevu i ambasade Slovačke i Mađarske, Ambasada Srbije želi da veruje da je ovakvo raspirivanje mržnje samo izolovani slučaj, izveden od strane pojedinaca.

"Srbija će nastaviti da bude konstruktivan partner državama u okruženju i uvek će se zalagati za bolju budućnost svih građana, bez obzira na nacionalnu, etničku i versku pripadnost", zaključuje se u saopštenju Ambasade Srbije.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: