Sreda, 16.07.2014.

14:22

NDS ne učestvuje u štrajku

NDS ne poziva svoje članove i simpatizere da učestvuju u protestu koji najavljuju sindikati povodom novog Zakona o radu, niti učestvuje u njegovoj organizaciji.

Izvor: Tanjug

Default images

Šef poslaničkog kluba Nove demokratske stranke Marko Đurišić rekao je Tanjugu, ne sporeći pravo na štrajk, da će ta stranka svoje stanovište o zakonu braniti u parlamentu.

"Mi ćemo se boriti da amandmanima popravimo rešenja za koja smatramo da su loša i da nisu u korist rada i radnika i nadam se da će ih vlada prihvatiti, jer su u korist svih građana Srbije", rekao je Đurišić.

On je dodao da je NDS-u žao što je izostao dogovor vlade i sindikata, iako su pregovori trajali dugo.

Predsednik i poslanik Nove stranke Zoran Živković takođe navodi da neće zvati svoje članstvo na štrajk, jer političke stranke imaju svoj način borbe, a sindikati svoj.

Živković je Tanjugu rekao da će sindikati sutra pokazati koliku realnu snagu i reprezentativnost imaju i, ako taj štrajk bude uspešan, onda oni jesu ozbiljni sindikati.

"Ako ne bude uspešan, onda je pitanje da li ima sindikata u Srbiji. Političke stranke ne treba direktno da se bore na taj način, iako razumemo razloge za štrajk što smo i pokazali, jer ćemo biti protiv usvajanja Izmena zakona o radu", naglasio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: