Utorak, 15.09.2015.

22:39

"Izbeglice na Horgošu ne žele u Kanjižu"

Pomoćnik komesara za izbeglice Ivan Gerginov rekao je da se na graničnom prelazu "Horgoš" trenutno nalazi oko 900 ljudi.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Horgoš/printscreen

Kako se navodi, oni ne žele da se vrate u prihvatni centar u Kanjižu.

Oni verovatno misle da će "metodom pritiska" uspeti da ubede mađarsku stranu da ih pusti, rekao je Gerginov za Tanjug.

"Mi smo spremni da delimo mesta u našim centrima ili ako bude potrebe da se u toku noći organizujemo uz pomoć poverenika i lokalnih samouprava da im nađemo smeštaj", rekao je Gerginov.

Stotine izbeglica se još uvek nalaze na graničnom prelazu Horgoš 1, gde skandiraju mađarskoj policiji da ih pusti da prođu tu susednu zemlju, dok ih je na prelazu Horgoš 2 malo.

Zbog velikog priliva izbeglica iz Sirije i sa Bliskog istoka koji pokušvaju da se preko Grčke, Makedonije, Srbije i Mađarske domognu Zapadne Evrope mađarske vlasti su odlučile da zatvore svoju granicu prema Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: