Ponedeljak, 15.05.2006.

17:34

10 kompanija za kupovinu Mobi 63

Za kupovinu najmanje 70 odsto vlasništva kompanije Mobi 63, naslednika Mobtela, prijavilo se 10 međunarodnih kompanija.

Izvor: B92

Default images

Komisija Vlade Srbije do 19. maja treba da proceni ko se od prijavljenih kvalifikovao za dalje učešće na tenderu. Prema najavama iz Ministarstva privrede, to je početak privatizacije u oblasti telekomunikacija, a novi vlasnik kompanije Mobi 63 biće poznat do kraja leta.

Prijave za kupovinu kompanije Mobi 63 podnele su sledeće kompanije: Mobilkom Austrija, Frans telekom, Dojče telekom, Tele 2 Švedska, Telesonera Švedska, Telenor Norveška, MTS Rusija, Orasko telekom Egipat, Emirejt telekom UAR, Diskaunt korp Izrael.

U agenciji za privatizaciju ponovili su da su na tenderu ponuđene licenca, oprema i pretplatnička baza kompanije Mobi 63, nasleđena od kompanije Mobtel.

“Do 19. maja ćemo proceniti ko ispunjava uslove i ko ide dalje u postupak”, izjavio je Vladislav Cvetković, predsednik tenderske komisije.

Da bi mogle da učestvuju na tenderu, firme moraju da imaju najmanje tri miliona mobilnih pretplatnika i prihod od najmanje 500 miliona evra u prethodnoj fiskalnoj godini. U Ministarstvu privrede kažu da je to početak regulisanja mobilne telefonije.

"Do sada smo imali dva operatera, oba u većinskom državnom vlasništvu. Na ovaj način otvara se proces privatizacije, od kojeg će koristi imati građani - kroz veću konkureciju dobiće bolju uslugu i nižu cenu, a i država će imati značajan priliv u budžet", kaže savetnik za privatizaciju ministra privrede Bogdan Petrović

Cena koju zainteresovani operateri ponude ne može biti manja od 800 miliona evra. Vlada Srbije uzela je u obzir i opciju po kojoj će ukupna zarada premašiti milijardu evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: