Petak, 11.07.2014.

23:46

EK zove Kosovo, Srbija nezadovoljna

Na predstojećoj donatorskoj konferenciji u Parizu za pomoć Srbiji i BiH koje su bile pogođene poplavama učestvovaće i Kosovo, piše Politika.

Izvor: Politika, Tanjug

Default images

Svetnik za spoljnu politiku predsednika Srbije Ivan Mrkić kaže da Srbija nije zadovoljna odlukom Evropske komisije o pozivanju Prištine na taj skup.

"Ja sam (šefu Delegacije EU u Beogradu) Majklu Devenportu i organizatorima konferencije iz okruženja francuskog predsednika Olanda rekao da ne treba pozivati Kosovo, jer ono ne može ni samo sebi da pomogne", kaže Mrkić.

Kako navodi list, pozivajući se na izvor u EK, Kosovo će predstavljati ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj, koji će sedeti iza table sa nazivom Kosova uz zvezdicu, kako je predviđeno sporazumom Beograda i Prištine iz 2012. o regionalnom predstavljanju Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: