Petak, 09.06.2017.

22:41

Tramp "poklopio" Tilersona: Katar finansira terorizam

Američki predsednik Donald Tramp optužio je Katar da finansira terorizam na "veoma visokom nivou" i rekao da to odmah mora prestati.

Izvor: Beta

Tramp
Tanjug

Tramp je rekao da je Katar, u kojem se nalazi oko 10.000 američkih vojnika i velika baza, "finansijer terorizma na veoma visokom nivou".

Katar je negirao da podržava ili finansira terorističke grupe. Zapadne diplomate optužuju tu zemlju da omogućava i čak podstiče finansiranje nekih sunitskih ekstremista.

Trampova izjava usledila je ubrzo pošto je državni sekretar SAD Reks Tilerson pozvao arapske države da odmah ublaže svoju blokadu Katara i ocenio da nova kriza u Persijskom zalivu ometa američke napore u borbi protiv Islamske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: