Utorak, 04.08.2015.

12:49

VICE: Jahači Oluje - Knin, avgust 1995

Na 20. godišnjicu akcije Oluje u kojoj je sa teritorije Hrvatske proterano više od 200.000 Srba autori pišu za VICE njihova iskustva iz 1995. godine.

Izvor: B92

Default images

"Bilo je jako rano kada su me probudile eksplozije praćene lomljavom stakla. Plotun od nekoliko granata je pao jako blizu. Odmah mi je bilo jasno o čemu se radi jer nije bio prvi put da nas gađaju topovima, a jednom su čak pogodili 20 metara udaljenu zgradu.

Ipak, samo sam im opsovao mater i okrenuo se kako bih nastavio sa spavanjem. Pizda vam materina, igrali smo briškulu do jedan ujutro, a vi ste se našli pametni ratovati u zoru. Spava mi se ljudi, 'de odložite to malo za oko podneva. A onda me je mlađi brat Aco povukao za nogu i razdrmao. Izderao se:" Budalo jedna, oblači se!"

Tako je počela Oluja", piše VICE.

Ostatak teksta pročitajte na VICE.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: