Ponedeljak, 03.09.2012.

12:23

Jerkovljeva: Sednica će biti 12.09.

Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov zakazala je za 12. septembar u 11h nastavak sednice na kojoj se očekuje smena aktuelne lokalne vlasti.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Aleksandra Jerkov je rekla da će dnevni red te nastavljene sednice biti isti kao što je opozicija predložila na sednici prošle nedelje. "Ukoliko opozicija ima tih 40 odbornika, neka dođe i neka smeni vlast", rekla je Jerkovljeva i dodala da ona i gradonačelnik Igor Pavličić trpe veliki pritisak da podnesu ostavke na funkcije u gradskoj vlasti.

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu upravu Branislav Bugarski smatra da bi za političku situaciju u Novom Sadu najpravednije rešenje bili vanredni lokalni izbori.

Bugarski, koji je i funkcioner pokrajinskog odbora DS, tu tvrdnju je obrazložio rečima da novostvorena većina u skupštini Novog Sada "nema politički legitimitet".

On je Tanjugu rekao da tu koaliciju čine odbornici isključeni iz svojih stranaka, misleći pri tome na odbornike iz Grupe građana "Dveri" i "Nijedan od ponuđenih odgovora" (NOPO) i odbornike koji su na izbore išli na drugoj listi, kao što su odbornici SPO koji su na lokalnim izborima bili na listi LSV.

"Tako napravljena većina sigurno je da nema politički legitimitet", ocenio je Bugarski.

On je istakao da je istina da su prevremeni izbori skupi, ali sa aspekta demokratije, kako je naglasio, bili bi najpravednije rešenje.

U Novom Sadu već nedeljama traju pokušaji SNS-a da smeni lokalnu vlast koju čine DS, SPS i LSV i na čijem je čelu gradonačelnik Igor Pavličić.
Kako su najavili novosadski naprednjaci, po podne u 17 časova biće potpisan koalicioni sporazum o formiranju nove većine u Skupštini grada Novog Sada.

Sporazum bi trebalo da bude potpisan u prostorijama novosadskog odbora SPS-a i potpisaće ga SNS, SPS, DSS, Romska demokratska stranka, Srpski pokret obnove, kao i pet odbornika koji su nastupali na izbornoj listi "Dveri" pa su potom isključeni iz te stranke, i jedan odbornik koji je nastupao na izborima u ime vlaške stranke Nijedan od ponuđenih odgovora, koji je takođe isključen iz stranke.

U isto vreme koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina održaće protest protiv šovinizma i mržnje ispred Filozofskog fakulteta, zbog skidanja table s imenom Zorana Đinđića i pisanja grafila protiv Igora Pavličića u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: