Svet 4

14.06.2024.

15:50

Rusi su uništeni VIDEO

Ukrajinska 68. brigada objavila je video-snimak na kome se navodno vidi kako njihove snage uništavaju celu rusku tenkovsku četu tokom borbi u pravcu Pokrovsk, na istoku zemlje.

Izvor: Kijev indenpendent

Rusi su uništeni VIDEO
Shutterstock/ Anelo

Podeli:

Ukrajinska 68. brigada objavila je video-snimak na kome se navodno vidi kako njihove snage ubijaju celu rusku tenkovsku četu tokom borbi u pravcu Pokrovsk, na istoku zemlje.

Prema objavi na Fejsbuku, uništeno je osam tenkova i osam borbenih vozila pešadije (IFV). U komentaru za ukrajinsku agenciju Ukrinform, Nazar Vološin, portparol grupacije snaga "Horticija", potvrdio je tvrdnje 68. brigade.

"Na osovini Pokrovsk, naše odbrambene snage su uništile osam ruskih tenkova i stavile van funkcije još dva. To je ukupno 10. Ovo čini tenkovsku četu", rekao je on.

"Osim toga, na ovom delu fronta naši branioci su u navedenom periodu uništili još osam borbenih oklopnih vozila, dva artiljerijska sistema i još četiri vozila (još jedno oštećeno)", dodao je Vološin, ne precizirajući kada je došlo do sukoba, ali je rekao da su 242 ruska vojnika poginula ili ranjena tokom borbi u pravcu Pokrovska.

Kijev indepentend koji je prenedo ove objave ističe da nije mogao nezavisno da proveri ove tvrdnje.

Na drugom mestu, ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je svih 17 jurišnih bespilotnih letelica tipa “Šahed” i sedam od 14 raketa koje je Rusija lansirala preko noći 14. juna, rekao je komandant vazduhoplovnih snaga Nikola Oleščuk.

Rusija je navodno lansirala bespilotne letelice iz Jejska u ruskom Krasnodarskom kraju i okupirala Krim, dok je 10 krstarećih raketa Kh-101/Kh-555 ispaljeno iz aviona bombardera Tu-95 iznad ruske Saratovske oblasti.

Moskovske trupe su takođe lansirale tri balističke rakete Iskander-M sa okupiranog Krima i ruskog Krasnodarskog kraja, kao i jednu balističku raketu Kinžal Kh-47M2 iz Tambovske oblasti.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: