Četvrtak, 03.03.2011.

23:12

Uhapšen general Jovan Divjak

Penzionisani general Armije BiH Jovan Divjak, optužen za ratne zločine u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u maju 1992, uhapšen na aerodromu u Beču.

Izvor: Beta

Default images

Divjak je uhapšen po poternici Srbije izdatoj preko Interpola.

Ambasador BiH u Beču Haris Hrle je u izjavi sarajevskoj TV1 potvrdio hapšenje i rekao da će Ambasada pružiti svu potrebna pomoć Divjaku. Nedavno je objavljeno da je Divjak bio uhapšen na aerodromu u Londonu, ali se ta informacija pokazala kao netačna.

Divjak je bio general Armije BiH tokom napada Armije BiH na jedinicu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine.

Zbog tog slučaja je 2010. godine u Londonu, na zahtev Srbije, uhapšen bivši član Predsedništva BiH Ejup Ganić koji je kasnije oslobođen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: