Protesti u Kairu, ima povređenih

Nekoliko desetina ljudi je povređeno u centru Kaira kada su se demonstranti sukobili sa policijom, na godišnjici revolucije kojom je zbačen Hosni Mubarak.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 19.11.2012.

22:13

Default images

Demonstranti su se okupili da obeleže prvz godišnjicu žestokih uličnih borbi, u kojima su prošle godine stradale 42 osobe.

Više stotina demonstranata bacalo je kamenje na policiju, koja je odgovorila suzavcem i ispaljivanjem sačme. Izvori iz službe hitne pomoći navode da je povređeno 60 demonstranata i 10 policajaca.

Asošijeted pres navodi da su sukobi izbili kada su demonstranti srušili zid koji su snage bezbednosti podigle prošle godine kako bi sprečili prolaz sa Trga Tahrir ka sedištu policije.

Itar-Tas navodi da se sukobi vode nedaleko od Trga Tahrir, gde su demonstranti pokušali da se probiju do zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon čega je policija ispalila suzavac.
Povreðeni demonstrant (Foto: Beta/AP)
Demonstranti gađaju policajce kamenjem i “molotovljevim koktelima”, uzvikujući antivladine parole, navodi ruska agencija. Policija ne pušta demonstrante da prođu do zgrade i dovlači pojačanje za kordon.

Različite politički i društveni pokreti organizovali su kod zgrade Ministarstva miting u znak sećanja na žrtve tragičnih događaja s kraja novembra 2011. godine, kada su nekoliko dana u obližnoj ulici Muhameda Mahmuda trajali neredi.

Tada su demonstranti optužili Vrhovni vojni savet da je uzurpirao vlast u zemlji I tražili da se ona neodložno preda civilnom rukovodstvu.

Sve je završeno smenom vlade i garancijama vojske da neće posezati za vlašću, podseća agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: