Vlada sutra o direktoru KCS

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će Vlada Srbije sutra odlučiti ko će biti novi direktor Kliničkog centra Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.11.2012.

23:32

Default images

"Dosadašnji direktor je podneo ostavku, a videćemo sutra na sednici vlade koga ćemo izabrati", rekla je Đukić Dejanovićeva, gostujući na RTS-u.

Navodeći da direktore kliničkih centara predlaže ministar, ona je na pitanje da li su tačni navodi da je kandidat za mesto direktora KCS prof. dr Miljko Ristić, odgovorila: "Dobro ste čuli".

"Ministar predlaže direktore kliničkih centara, a vlada ih bira, dok direktore bolnica postavlja ministar", precizirala je Đukić Dejanovićeva.

Ona je dodala da direktore koji su u mandatu nema nameru da dira, izuzev onih koji su bili postavljeni na ta mesta kao vršioci dužnosti.

Ministarka je objasnila da je procedura za postavljenje direktora bolnica takva da Upravni odbor predlaže direktore i dodala da su ti predlozi, ukoliko nema nikakvih dilema, za nju bili obavezujući.

Đukić Dejanovićeva, koja je i funkcionerka Socijalističke partije Srbije, rekla je i da je "nekoliko direktora postavila, ali da ne veruje da je bilo ko od njih iz SPS-a, jer bi ga poznavala".

Dosadašnji generalni direktor Kliničkog centra Srbije prof. dr Đorđe Bajec podneo je 30. oktobra neopozivu ostavku na to mesto, a odluku je doneo pred sam kraj mandata.

Mediji su ranije objavili da je kandidat za novog direktora KCS prof. dr Miljko Ristić, profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: