CG: Vuksanović direktor policije

Crnogorska vlada večeras je na telefonskoj sednici ponovo odredila Božidara Vuksanovića za vršioca dužnosti direktora policije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.04.2012.

23:44

Default images

Podsetimo, Upravni sud ranije danas poništio je njegovo imenovanje.

Iz vlade je posle sednice saopšteno da je Vuksanović ponovo određen za vršioca dužnosti direktora policije na osnovu uredbe po kojoj "u slučaju prestanka mandata starešini organa uprave ili rukovodećem licu, vlada može odrediti vršioca dužnosti do njihovog imenovanja, odnosno postavljenja u skladu sa zakonom".

Upravni sud je ranije danas prihvatio tužbu poslanika opozicione Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) i poništio rešenje crnogorske vlade o imenovanju Vuksanovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Upravni sud je ocenio da je vlada prekršila zakonsku proceduru prilikom imenovanja Vuksanovića, jer zakoni o državnoj upravi i policiji ne prepoznaju instituciju vršioca dužnosti starešine državnog organa.

Sud je ocenio da je tužba poslanika SNP-a osnovana i vladi naložio da u ponovljenom postupku donese novo rešenje i otkloni nepravilnosti ukazane u presudi.

Božidar Vuksanović, kadar vladajuće Demokratske partije socijalista imenovan je za direktora crnogorske policije krajem prošle godine i na toj dužnosti je nasledio Veselina Veljovića koji je prešao u kabinet predsednika države.

Do smene na čelu policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost došlo je posle prošlogodišnje afere "listing", odnosno navodnih telefonskih kontakata premijera Igora Lukšića i šefa diplomatije Milana Roćena s odbeglim narko bosom Darkom Šarićem.

Pravni stručnnjaci su posle presude Upravnog suda ukazali da su takvom odlukom poništene i sve odluke koje je prvi čovek crnogorske policije doneo u poslednja tri meseca od postavljenja na dužnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: