Uhapšen visoki operativac Al Kaide

Na severu Avganistanu uhapšen je bliski saradnik ubijenog lidera Al Kaide Osame bin Ladena, saopštio je NATO.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.06.2011.

17:10

Default images

U saopštenju je navedeno da je moguće da je uhapšeni 2001. godine bio u dosluhu sa Bin Ladenom i da je boravio u Pakistanu.

NATO nije obelodanio ime uhapšenog, već je samo naveo da je on uhapšen juče tokom operacije u Nahri Šahiju, u severnoj avganistanskoj provinciji Balk, prenosi AP. Time je broj ljudi bliskih Al Kaidi i talibana uhapšenih u toj provinciji od februara povećan na 35.

U severnoj provinciji Baglan danas je u bombaškom napadu ubijen jedan nemački vojnik, a petorica njih su ranjeni. Ranjeni vojnici su, kako je saopštio Bundesver, prebačeni u nemačku bazu u Kunduzu.

Takođe rano jutros jedan poljski vojnik je poginuo, a dvojica su povređena u napadu pobunjenika na patrolu u istočnoj avganistanskoj provinciji Gazni.

U saopštenju poljske vojske navedeno je da je do napada došlo kada su nepoznati napadači na poljske vojnike, koji u Avganistanu služe u okviru snaga NATO, ispalili antitenkovske projektile i upotrebili sitno naoružanje, prenela je američka agencija.

Oko 2.600 Poljaka služe vojsku u Avganistanu u misiji NATO-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: