Čeka se potvrda identiteta Keke

Jedan od uhapšenih u Brazilu koristio ime Slavko Barišić zvani Siđa, čeka se potvrda da se radi o Dejanu Stojanoviću Keki, kaže ministar policije Ivica Dačić.

Izvor: B92

Petak, 06.05.2011.

19:26

Default images

"Čekamo iz Brazila zvaničnu potvrdu o tome", kazao je Dačić gostujući u Vestima B92.

Prema Dačićevim rečima, među uhapšenima nisu samo državljani Srbije već ima i građana Hrvatske i drugih zemalja, a svima je određen pritvor do 30 dana.

U akciji brazilske policije uhapšena je 31 osoba osumnjičena za trgovinu kokainom, među kojima se za jednu sumnja da je vođa novobeogradskog kriminalnog klana Dejan Stojanović Keka.

Dačić je naveo je akcija u Brazilu rezultat rada srpskijh bezbednosnih organa, američke Agencije za borbu protiv narkotika i britanske Agencije za teška krivična dela.

MUP Srbije saopštio je ranije danas da su među uhapšenim srpskim državljanima Alen Memović, Aleksandar Sekulić i Milan Karanović, ali konačan spisak svih uhapšenih još nije saopšten jer je u toku operativna provera u Brazilu.

Ministar policije ranije je novinarima u Bosilegradu rekao da je među uhapšenima u Brazilu i Goran Nešić, koji je u Srbiji osuđen na osam godina zatvora zbog trgovine drogom.

Brazilska policija saopštila je da je istraga protiv te velike kriminalne grupe trajala dve godine, kao i da je u akciji zaplenjeno 620 kiligrama kokaina i 846.000 evra.

Zaplenjena je imovina u vrednosti od 16 miliona dolara koja uključuje 31 objekat, 15 automobila i tri broda.

Akcija je sprovedena u šest brazilskih država i prema navodima medija u njoj je učestvovalo 130 policajaca.

Dejan Stojanović Keka je, prema podacima medija, osnovao "novobeogradsku kriminalnu grupu" koja se bavila ubistvima, silovanjima, iznudama, krađama automobila i trgovinom narkoticima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: