I Bosna traži Božidara Vučurevića

Tužilaštvo BiH uputilo je Ministarstvu pravde BiH predlog za podnošenje zahteva za izručenje Božidara Vučurevića pravosuđu BIH.

Izvor: Beta

Utorak, 12.04.2011.

18:17

Default images

Tužilaštvo taj stav zasniva na činjenici da je Vučurević državljanin BiH.

Pored toga, Tužilaštvo podseća da se protiv Vučurevića vodi istraga u Tužilaštvu BiH, gde je osumnjičen za krivična dela ratnog zločina na području Trebinja.

"S obzirom da se radi o državljaninu BiH, osumnjičenom za ratne zločine na području BiH, Tužilaštvo BiH smatra da ovaj predmet treba da bude procesuiran pred domaćim pravosudnim institucijama, te je zbog toga uputilo predlog Ministarstvu pravde BiH za raspisivanje molbe za izručenje", piše u saopštenju Tužilaštva.

Dodaje se da su dalje aktivnosti u vezi s podneskom kakav traži u nadležnosti ministarstava pravde i spoljnih poslova BiH.

Policija u Srbiji uhapsila je početkom aprila ratnog gradonačelnika opštine Trebinje Božidara Vučurevića na graničnom prelazu Karakaj, između Zvornika i Malog Zvornika.

Vučurević je uhapšen po međunarodnoj poternici Hrvatske zbog umešnosti u bombardovanje Dubrovnika 1991. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: