Palestina sposobna da bude država

Palestinska uprava predsednika Mahmuda Abasa je u velikoj meri spremna da upravlja potencijalnom palestinskom državom, piše u izveštaju UN.

Izvor: B92

Utorak, 12.04.2011.

14:59

Default images

U izveštaju objavljenom u Jerusalimu navodi se da u šest zona u kojima su UN najviše angažovane, vladine institucije su dovoljne za dobro funkcionisanje jedne države.

Taj izveštaj će biti predstavljen sutra u Briselu na sastanku Komiteta za vezu koji okuplja zemlje donatore angažovane na palestinskim teritorijama.

Palestinci nameravaju da u septembru zatraže od Generalne skupštine UN da prizna njihovu državu u granicama pre šestodnevnog rata iz 1967. godine.

Izrael je u tom ratu, od 5. do 10. juna 1967, okupirao Gazu, Zapadnu obalu, Golansku visoravan i poluostrvo Sinaj. Izraelska vojska je 1982. godine napustila Sinaj, 2005. Gazu, dok su Zapadna obala i Golanska visoravan još pod njenom kontrolom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: