Kazne zbog saobraćajnih prekršaja

Tokom prošle godine, sudije za prekršaje u zatvor su poslale 785 vozača, više od 25.000 je, pored novčane kazne, dobilo i zabranu upravljanja motornim vozilima.

Izvor: B92

Subota, 12.03.2011.

13:06

Default images

Zabrane koje su dobili traju od tri meseca do dve godine, koliko nesavesni vozači neće smeti da sednu za volan.

Najmanje 80 srpskih vozača je zbog teškog ugrožavanja bezbednosti u saobraćaju ostalo bez vozačke dozvole.

Prema rečima Stojadina Jovanovića, direktora vladine Agencije za bezbednost saobraćaja, prve vozačke dozvole oduzete su u novembru prošle godine.

"Lica koja su ostala bez vozačke dozvole moraju sada da platiti sve novčane kazne, pa tek kada to završe, oni mogu da prisustvuju seminaru o unapređenju znanja i polagati ispit o unapređenju znanja koji će organizovati agencija. Tek onda, kada prođu i zdravstveni pregled, onda mogu da dobiju vozačku dozvolu“, rekao je Jovanović. Od početka godine izdaju se probne vozačke dozvole za nove vozače, koje traju godinu dana.

Novopečeni vozači imaju pravo samo na devet kaznenih poena.

Vladimir Rebić, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije, kaže da postoji značajan pomak u smanjenju broja poginulih i povređenih lica, ali da to još nije u istom procentu vidljivo kod saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom.

Vozači kojima je, posle prvog oduzimanja, vraćena vozačka dozvola, neće više moći da računaju na korišćenje 18 kaznenih poena.

Njima će se broj poena automatski smanjiti na 15. Za svako oduzimanje, skidaće im se po još tri poena.

To teorijski znači da oni kojima šesti put bude oduzeta dozvola - više nikada neće moći da sednu za volan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: