"Siti grupi" rok do polovine juna

“Siti grupi“ dat je rok do polovine juna da ispravi nepravilnosti u ponudi za izbor finansijskog savetnika u prodaji “Telekoma“, kažu u Ministarstvu finansija.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2010.

18:49

Default images

Vlada Srbije očekuje da će se postupak prodaje dela državnog udela u "Telekomu Srbija" završiti do kraja ove godine, rekli su Tanjugu u Ministarstvu.

Tender za izbor savetnika za prodaju dela državnih akcija u “Telekomu“ raspisan je 12. aprila.

Pravo učešća na tenderu imale su investicione banke koje su u poslednje tri godine obavile najmanje jednu transakciju telekomunikacionih preduzeća iz Evrope, sa Bliskog istoka ili iz Zajednice nezavisnih država, u iznosu većem od 500 miliona evra.

Zadatak finansijskog savetnika biće da odredi optimalni paket akcija za prodaju i predloži vremenski raspored događaja oko raspisivanja tendera.

Finansijski savetnik trebalo bi da razmatra da li bi bilo preporučljivo sada prodati državni udeo u "Telekomu" i koliko, zatim na koji način i koje kriterijume treba da ispuni kupac akcija.

Država Srbije poseduje 80 odsto akcija u “Telekomu Srbija“, a preostalih 20 odsto akcija je u vlasništvu grčke kompanije OTE, u kojoj “Dojče Telekom“ ima 30 odsto kapitala.

Prema ranijim najavama iz Vlade Srbije, očekuje se da će tender za prodaju dela akcija "Telekoma Srbije" biti raspisan krajem leta ili početkom jeseni ove godine.

Prodaja paketa akcija "Telekoma" u nadležnosti je Ministarstva finansija, dok Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo nije u bilo kakvoj vezi za tim poslom, kako se pogrešno interpretira u nekim medijima.

U skladu sa novom zakonskom regulativom, pre same prodaje, mora se obaviti prenos akcija sa Javnog preduzeća PTT saobraćaja "Srbija" na Vladu Srbije i da se izvrši besplatna podela akcija građanima i zaposlenima u tom javnom preduzeću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: