Jat tehnika nudi rešenje problema

Rukovodstvo "Jat tehnike" predložilo je sindikatima plan za prevazilaženje problema u toj kompaniji u narednih šest meseci.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.03.2010.

16:19

Default images

Planom se predviđa socijalni program za 300 zaposlenih, uz postepen prijem 100 pripravnika - avioinženjera i mehaničara, objavljeno je na sajtu Samostalnog sindikata licenciranih vazduhoplovnih aviomehaničara Srbije. Za tu svrhu su, kako je navedeno, od vlade već tražena sredstva kako bi "Jat tehnika" imala iste uslove koji su dati nacionalnom avio-prevozniku "Jat ervejzu".

"Jat tehnika" će sačekati odluku vlade do kraja ove sedmice.

Ukoliko podrška bude izostala, to preduzeće će samo obezbediti sredstva i u tom cilju su već pokrenuti pregovori sa bankama.

Planom je predviđeno da se broj zaposlenih smanji u periodu od 1. aprila do 1. maja.

Takođe se očekuje uvođenje striktne kontrole korišćenja prekovremenog rada i dodeljivanja stimulacija i nagrada, kao i postepeno smanjivanje kašnjenja u isplati zarada.

U narednih mesec dana, menadžment kompanije će napraviti predlog nove organizacije na osnovu koje će "Jat tehnika" biti reorganizovana u MRO centar - organizaciju za održavanje, popravku i reviziju vazduhoplova.

"Svako nepridržavanje ili odugovlačenje sprovođenja ovog programa od strane menadžmenta automatski znači usvajanje već ponuđene ostavke direktora", navedeno je u planu.

Sindikati zaposlenih u "Jat tehnici" će doneti odluku da li će podržati ponuđeni program za prevazilaženje problema u tom preduzeću.

Zaposleni u "Jat tehnici" nedavno su odustali od generalnog štrajka, koji je bio najavljen za 8. mart, jer je "Jat ervejz" izmirio deo dugovanja prema tom preduzeću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: