Huligani tukli učenike i profesore

Dva mladića B.K.(20) i M.M. (22) uhapšeni su posle tuče u Srednjoj medicinskoj školi u Beogradu, rečeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.03.2010.

15:57

Default images

Podsetimo, mladići koji ne pohađaju tu školu, potukli su se sa učenicima i tada je povređen i jedan profesor te škole koji je pokušao da prekine tuču. Još nije utvrđen stepen povreda učesnika tuče, a policija radi na tom slučaju.

Do napada i tuče došlo je kada su profesori pokušali da zaštite učenika trećeg razreda, koga su huligani prethodno napali.

Dvojica tinejdžera pod dejstvom alkohola došla su u Medicinsku školu oko 11 sati i prema rečima očevidaca sukobili su se sa učenikom trećeg razreda N.G.

Kada je došlo do koškanja, učenici su pozvali direktorku, koja je došla da interveniše, nakon čega su se u školskom dvorištvu pojavila još trojica profesora.

U pokušaju da zaštite učenika škole, došlo je do tuče profesora s huliganima.

Učenici srednje medicinske objasnili su nam da dvojica napadača nisu učenici škole i da su najverovatnije članovi navijačke grupe FK Zvezdara po imenu “Bulke”.

Međutim, iz straha za svoju bezbednost oni nisu o tome želeli da govore pred kamerama, uz obrazloženje da je ovo samo jedan od mnogih incidenata.

Učenici kažu da se boje za svoju bezebednost.

Direktorka škole Jadranka Abuzeid rekla je da je očajna zbog nemogućnosti da zaštiti decu. Kako je rekla, nekoliko puta je tražila pojačano obezbeđenje, jer samo jedan školski policajac obezbeđuje nekoliko škola u okruženju, ali je iz policije dobila odgovor da nemaju dovoljno ljudi.

Obratila se i Ministarstvu odbrane sa zahtevom da joj pošalju vojnike na civilnom služenju vojnog roka. Iako je odobrenje dobila, vojnici se još nisu pojavili.

Kako nezvanično saznajemo, dvojica napadača su odmah pronađena i privedena, a pri hapšenju su pružali otpor.

Napadnuti učenik i jedan profesor odvedeni su u Urgentni centar s lakšim telesnim povredama.

U Ministarstvu prosvete priznaju da je u pitanju rizična škola, ali ne mogu da pronađu rešenje.

Kako kažu, napadi se dešavaju čak i u školama gde postoji i video nadzor i policajac i privatno školsko obezbeđenje. Inspektor Ministarstva prosvete kaže da je potrebna šira akcija u koju bi se uključilo celo društvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: