Kosor: Biće sastanka u Sloveniji

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je da će konferencija o zapadnom Balkanu biti održana uprkos neizvesnosti oko učešća srpskih i kosovskih zvaničnika.

Izvor: B92

Utorak, 16.03.2010.

16:22

Default images

"Konferencija će biti održana, još radimo na detaljima vezanim za organizaciju, ali mislim da nema prepreka za njeno održavanje", rekla je Kosorova. "Optimista sam i mislim da će sve biti rešeno i da će biti tu svi oni koje mi, organizatori, očekujemo", istakla je Kosor čija zemlja, zajedno sa Slovenijom organizuje taj skup.

Na skup su pozvani lideri zemalja regiona, uključujući i predsednika Srbije Borisa Tadića i kosovskog premijera Hašima Tačija.

Tadić je u nedelju u Novom Sadu ponovio da će Srbija učestvovati na svim regionalnim forumima na kojima se prisustvo Kosova tretira po principima definisanim Rezolucijom 1244 Saveta bebednosti UN, što važi i za forum zemalja regiona na Brdu kod Kranja.

On je dodao da će, ako na Brdu kod Kranja budu poštovani ovi principi, Srbija učestvovati na tom regionalnom forumu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: