Novi Pazar: Otvorena nova škola

U Novom Pazaru danas je otvorena nova zgrada srednje Medicinske škole čija je izgradnja počela pre dve godine.

Izvor: B92

Petak, 16.10.2009.

17:43

Default images

Izgradnja škole trebalo je da bude završena do 1. septembra, ali su zbog problema sa izvođačima radova iz Subotice rokovi za završetak zgrade odlagani nekoliko puta. Školu su danas svečano otvorili pomoćnik ministra prosvete Zoran Trninić i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović.

Trninić je novinarima rekao da je ovo dvanaesta škola u Srbiji koja je izgrađena iz kredita Evropske investicione banke.

On je naveo da je iz tih sredstava Ministarstvo prosvete u izgradnju 3.700 kvadratnih metara Medicinske škole uložilo oko 2,6 miliona evra i da je 400.000 evra izdvojeno za opremanje školskog prostora.

"Đaci iz Novog Pazara i okoline su dobili moderan objekat koji će im omogućiti da savladaju i praktična znanja i da se uhvate u koštac sa profesionalnim obavezama", rekao je Trninić.

Grad Novi Pazar je obezbedio lokaciju za izgradnju škole, infrastrukturu i 12 miliona dinara.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović je rekao da je ova škola moderan objekat opremljen savremenom opremom.

On je objasnio da škola još nije potpuno završena i da očekuje da se u narednih dvadesetak dana biti urađena kotlarnica i uređeno školsko dvorište.

"Sada je na deci da se državi za ovakav objekat zahvale dobrim učenjem, jer je u svakom kraju zemlje obrazovanje na prvom mestu. Očekujemo da ćemo na ovaj način, kreditom Evropske investicione banke, naredne godine podići fiskulturne sale u školama koje ih nemaju", rekao je Mahmutović.

Direktorka škole Šerifa Preljević rekla je da nova školska godina za učenike ove škole tek počinje i da će propušteno biti nadoknađeno radnim subotama i skraćivanjem zimskog i prolećnog raspusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: