SKUPSTINA SVM

Izvor: B92

Subota, 23.06.2001.

17:43

Default images
U Subotici je u subotu odrzana Skupstina Saveza vojvodjanskih Madjara na kojoj je izmenjen dosadasnji program te stranke i potvrdjena opredeljenost za jacanje autonomije Vojvodine. Skupstini su prisustvovali i visoki predstavnici republickih i pokrajinskih vlasti. Kako javlja novinar Radio Subotice Zivojin Inic, SVM je na sedmoj Skupstini revidirao program partije. Predsednik SVM Jozef Kasa rekao je da se prihavtio mesta u Vladi zeleci da deli sudbinu zemlje, ali naglasio da njegovoj stranci nije svejedno kojom se dinamikom promene odvijaju. Stavovi SVM prema autonomiji Vojvodine ostaju nepromenjeni. SVM zeli da stiti interese nacionalne zajednice uz uklapanje u nacionalnu raznobojnost. Gosti Skupstine bili su Zoran Djindjic, Nenad Canak, Zarko Korac i drugi predstavnici vlasti, a Skupstinu je pozdravio i predsednik SRJ Vojislav Kostunica, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: