Direktor škole nije uhapšen

MUP Srbije demantovao je jučerašnje sopstveno saopštenje prosleđeno medijima da je uhapšen direktor osnovne škole.

Izvor: B92

Petak, 06.10.2006.

13:25

Default images

MUP je demantovao svoje saopštenje da su direktor beogradske osnovne škole Kralj Petar prvi u Beogradu Nenad Žarković i nastavnica Biljana Majstorović privođeni u policiju i da ih je saslušavao istražni sudija zbog zloupotrebe službenog položaja. Direktor i prozvana nastavnica najavili su da će tužiti MUP, a ceo slučaj već je prijavljen Generalnom inspektoratu MUP-a Srbije.

Direktor osnovne škole Kralj Petar sinoć je na televiziji čuo da je priveden u policiju i da saslušan kod istražnog sudije. On za B92 kaže da nije ljut na medije koji su preneli zvanično saopštenje MUP-a, ali navodi da će zbog neistina iznetih na njegov račun pravdu potražiti na sudu.

"Niti je istražni sudija kontaktirao sa mnom niti sa mojom koleginicom. Jedini kontakt sa policijom je bio dolazak inspektora za privredni kriminal u školu po prijavi jednog učitelja, Zorana Dragićevića, i traženje određenog materijala po tačkama", kaže on.

"To je bio jedini moj kontakt sa policijom i sa inspektorima. Vrlo teško ovo proživljavam. Ja i moja porodica i moji prijetelji", kaže on.

Vest o sopstvenom privođenju nastavnicu Biljanu Majstorović zatekla je u gradskom prevozu dok se vraćala kući iz škole.

Ona kaže da je po prijavi nekih kolega početkom septembra davala izjavu, ali da nikada nije bila privođena.

Zbog toga je još više iznenađena jučerašnjom vešću da je privedena u policiju i da ju je saslušavao istražni sudija.

Optužbe i ophođenje

Ministar prosvete upoznat je sa lošim međuljudskim odnosima u O.Š. Kralj Petar i sa tim da su neke kolege već podnele krivične prijave protiv direktora.

On će inače, zbog izbora nove direktorke, tu dužnost obavljati još samo nekoliko dana.

Viksanović kaže da sa najnovijim slučajem treba sačekati još nekoliko dana da se utvrde sve okolnosti.

"Ja sam na strani propisa i ne okrivljujem nikoga unapred, pogotovo što to nije moj posao", kaže ministar.

"Ono što je moj posao - da pomognem da prilikom izbora direktora ne nastane pravi haos, kao što je po pitanju jednog manjeg broja škola. Mi smo dali saglasnost na izbora direktorke, sa čim se složio i školski odbor. Ona je pala kao anđeo s neba", kaže ministar.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova rečeno je da je u jučerašnjem saopštenju pogrešno navedeno da je Žarković privođen, ali je potvrđeno da je sa njim obavljen razgovor i da je podneta krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja.

Policija sumnjiči direktora da je od donacija za školu kupio putnički automobil "Dačija logan", koji je registrovao na svoje ime, kao i da je za sebe uzeo deo novca namenjen za adaptaciju školskih prostorija.

On se tereti i za nesavestan rad u službi jer je donosio odluke o uvećanju zarada zaposlenih od pet do 30 odsto, iako je bio dužan da zna da se uvećanje zarada može izvršiti isključivo iz sopstvenih prihoda.

Generalni inspektor MUP-a Vladimir Božović kaže da je nedopustivo takvo ponašanje kabineta ministra policije i najavljuje da će ispitati taj slučaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: