Vrbas: I novinari u policiji

Policija na informativni razgovor privela Mariju Perković, organizatorku akcije gađanja bilborda s likom Vojislava Šešelja.

Izvor: B92

Utorak, 25.04.2006.

14:19

Default images

Posle jučerašnje akcije u kojoj je neformalna grupa od tridesetak građana Vrbasa jajima gađala bilbord s likom haškog optuženika i lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, vrbaški SUP pozvao je na razgovor, radi davanja obaveštenja, kako je navedeno, organizatorku akcije Mariju Perković i tri novinara koji su pratili taj događaj.

Marija Perković je tokom razgovora sa inspektorom izjavila da je akciju organizovala kao građanka, izražavajući time antifašistički protest, a izjavila je da joj je inspektor rekao da prestavnici SRS-a nameravaju da podnesu zahtev za odštetu, i da joj je zaprećeno da će protiv nje biti podneta krivična prijava. "Pretili su mi krivičnom prijavom, tražili da potpišem izjavu. Ja sam sve odbila, reč je o političkom aktu, antifašističkom aktu. Novinare su ispitivali o sumanutim stvarima poput toga ko je gađao, za koga rade, zašto su tu bili, ko ih je pozvao na događaj, kako je vest stigla na B92, pitanja koja jednom novinaru ne možete uputiti", kaže ona. 

Marija Perković kaže i da je pre uručivanja poziva na razgovor u policiji zamenik predsednika opštine i republički poslanik Srpske radikalne stranke Igor Bečić optužio novinare Glasa javnosti, Dnevnika i Vrbaških novina da su bili učesnici skupa i pretio im.

Posle razgovora sa inspektorom, novinari su od policije tražili potvrdu navoda Marije Perković da je SRS podneo zahtev za odštetu i da će protiv nje biti pokrenuta krivična prijava. I pored pozivanja novinara na Zakon o pristupu informacijama od javnog značaja, policija je odbila da pruži takvu informaciju.

Predstavnici lokalne samouprave, članovi SRS-a, nisu bili raspoloženi za razgovor s novinarima.

Na vlasti u Vrbasu je Srpska radikalna stranka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: