SKUPSTINA DHSS

Izvor: B92

Subota, 16.12.2000.

22:56

Default images
U subotu se u Centru "Sava" odrzava druga redovna Skupstina Demohriscanske stranke Srbije. Vladan Batic, predsednik ove partije, u uvodnom izlaganju je istakao da nakon pobede Demokratske opozicije Srbije, stranku ceka posao na afirmaciji sistema realnih vrednosti i kao osnovne naveo slobodu, mir, sigurnost, odgovornost i zivot dostojan coveka. "Ono sto DHSS odredjuje kao partiju desnog centra jeste prosvecen konzervativizam i negovanje univerzalne evropske tradicije. DHSS nije nikakava verska sekta vec politicka organizacija otvorena za sve ljude koji smatraju da je njen program u stanju da resi nagomilane probleme u ovom trusnom podrucju. Posle cetiri godine, kao clanica pobednicke DOS, DHSS je postala respektibilna politicka snaga na ovdasnoj politickoj sceni i jedna od parlamentarnih stranaka, njeno clanstvo se priblizilo brojci od 20.000 i podjednako ga cine visokoobrazovani ljudi ali i radnici i seljaci", rekao je Batic.

Dragan Soc, jedan od gostiju, rekao je da prenosi pozdrave Narodne stranke ciji je predsednik, ali bez prideva Crne Gore, jer je program te partije siri nego sto je Crna Gora. "Slobodan Milosevic je pao ali time nisu prestale nase zajednicke nevolje. Vama predstoji mukotrpan rad da se oporavimo svi od posledica tog rezima, da oporavimo nasu ekonomiju, da obnovimo slavu i cast i da se uzdignutog cela vratimo u medjunarodnu zajednicu. Na tom putu mnogo je problema, a jedan od njih je i odnos Srbije i Crne Gore. U tim odnosima valja pokazati mnogo stpljenja i mudrosti, da ne dozvolimo da nam nepametni, plitkoumni i zli ljudi, i sa jedne i sa druge strane, zatvore prostore koje su dalekovidi i umni, i sa jedne i sa druge strane, vekovima otvarali", zakljucio je Soc. Vladan Batic ostaje na celu Demohriscanske stranke Srbije. U informativnoj sluzbi DHSS agenciji Beta je receno da je Batic dobio 377 od 393 mogucih glasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: