Nemci preuzimaju ruski ponos

Nemački proizvođač automobila Folksvagen pregovara o kupovini udela u ruskom proizvođaču lakih komercijalnih vozila GAZ-u.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 03.12.2017.

16:01

Nemci preuzimaju ruski ponos
Foto: Gaz

Do sada nije saopštno o kolikom udelu ili vrednosti se pregovara, izjavilo je za Rojters pet izvora koji su želeli da ostanu anonimni.

GAZ je deo Basic Element grupacije koju vodi ruski milijarder Oleg Deripaska. I Gaz i Basic su odbili da komentarišu, dok je potparol VW-a rekao da ne komentariše spekulacije na tržištu.

"Postoje razgovori, pokušava se da se postigne sporazum. Deripaska već dugo traži partnera, a VV nema ruskog partnera ", rekao je jedan dobro pozicionirani izvor u ovoj industriji.

Još jedan dobro obavešten izvor u automobilskoj industriji, dva izvora finansijskog tržišta i druga osoba koja je upoznata sa ovim pitanjem takođe je rekla da su razgovori u toku. Jedan od izvora rekao je da odluka o veličini predložene prodaje akcija još nije doneta.

Izvor blizak VV-u takođe je potvrdio da su razgovori u toku, ali je rekao da mogućnost nemačke grupe da preuzme ulogu u GAZ-u nije jedina stvar koja se razmatra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: