Teška kazna za Uber - taksisti pobedili

Sud u Parizu kaznio je Uber i naložio da sindikatu taksista plati 1,2 miliona evra, javila je agencija AFP na osnovu dokumentacije u koju je imala uvid.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2016.

15:05

Teška kazna za Uber - taksisti pobedili
Foto: Thinkstock

Uber će kaznu nacionalnom sindikatu taksista platiti nakon žalbe da se vozači koji rade za Uber ponašaju kao tradicionalni taksisti i da čekaju na ulici u nadi da će pokupiti putnike. To je suprotno onome za šta je Uber registrovan - kao taksi servis na poziv preko aplikacije.

Presuda dolazi u trenutku velikih protesta taksista koji drugi uzastopni dan protestuju, ljuti tizbog uticaja Ubera na njihov posao i činjenice da je taj taksi servis preuzeo trećinu njihovog biznisa, sudeći prema izveštajima pariskih dispečera.

Francuski sindikat je optužio Uber za “dvosmislenost” u komunikaciji sa njihovim vozačima u pogledu pravila za angažovanje privatnih automobila, koji bi po francuskim zakonima trebalo da se posle svake vožnje vraćaju u garažu umesto da cirkulišu gradom.

Uber je negirao optužbe navodeći da “redovno informiše” svoje vozače o potrebi da se posle svake vožnje vrate u garažu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: