Svet

Utorak, 21.10.2014.

18:26

Kad si siromah u državi koja cveta

Švajcarska nije nikada bila tako bogata kao danas a ipak, paradoksalno, veliki broj njenih građana suočava se s finansijskim poteškoćama na kraju meseca.

Izvor: Tanjug

Default images

Prema istraživanju koje je sproveo švajcarski Federalni zavod za statistiku, devet odsto domaćinstava jedva sastavlja kraj s krajem, objavila je Unija švajcarskih sindikata (UŠ).

Poslednjih 20 godina od ekonomskog prosperiteta najviše su profitirali biznismeni, akcionari i poslodavci, dok je veliki broj zaposlenih ostao praznih ruku, štaviše osećaju se nesigurno i pod velikim su pritiscima u svakodnevnom poslu, navode u UŠ, a prenosi švajcarski list 24 sata.

Za razilku od mnogih drugih zemalja, u Švajcarskoj ne postoji problem niskih plata, već problem poreskih nameta, prikrivene nezaposlenosti i velikog opterećenja na poslu, tako da je Švajcarska daleko od raja, ističe UŠ.

Isti izvor podseća da su zarade rukovodilaca od osamdesetih godina do danas znatno porasle i da je u istom periodu broj milionera u Švajcarskoj povećan sa oko 200 na više od 2.500. Foto:edwin.1/Flickr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

6 h

Podeli: