Svet

Subota, 23.02.2013.

10:12

I Portugalija povlači konjsko meso

Portugalske vlasti su odlučule da povuku iz prodaje 12.410 paketa lazanja sa junetinom u kojima su pronađeni tragovi konjskog mesa.

Izvor: Tanjug

Default images

U saopštenju portugalske agencije za bezbednost hrane ASAE navodi se da su sporne lazanje, prodavane u trgovinskom lancu Evrošoper, proizvedene u Luksemburgu, a da je meso poreklom iz Rumunije, preneo je RFI.

Agencija je posle više od 50 izvršenih analiza zaključila da je bilo neregularnosti u oznaci sadržaja lazanja, ali da su proizvodi potpuno bezbedeni u pogledu zdravlja potrošača.

Portugalska vlasti pokrenule su tri prekršajna postupka zbog nepropisne trgovine, a dodatne analize su u toku. To je prvi put da se u aferi sa konjskim mesom koja potresa EU pominje i Portugalija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

19 h

Podeli: