"Trole u Francuskoj i 6 traka - ne dolazi u obzir"

Planirano izmeštanje trolejbuskog saobraćaja iz Vasine ulice u Francusku zbog izgradnje nove okretnice u Dunavskoj naišlo je na oštre reakcije opštinske vlasti.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 11.12.2016.

10:23

Foto: Thinkstock

Kako ocenjuje Marko Bastać, predsednik Opštine Stari grad, intenziviranje saobraćaja u ovoj ulici je suprotno nameri da se saobraćaj izmesti iz centra grada i proširi pešačka zona.

Trolejbusi bi uskoro trebalo da dobiju svoju prvu električnu mrežu u Francuskoj ulici, koja bi se granala sve do Dunavske. Prvi obelodanjeni projekti naišli su na negodovanje sugrađana koji žive u neposrednoj blizini i samoj Francuskoj ulici kojom trenutno saobraćaju tri linije javnog gradskog prevoza, pišu Večernje novosti.

Francuska ulica bi po novom planu bila proširena za još jednu saobraćajnu traku, koja bi se dobila ukidanjem drvoreda i parking mesta sa obe strane ulice. Kroz nju bi od Trga republike do Ulice cara Dušana pored sadašnje četiri autobuske, prolazilo još bar šest trolejbuskih linija.

“Realizacija ove ideje prouzrokovala je dodatno pogoršanje stanja u inače veoma opterećenom prometnom pravcu. Francuska, Makedonska i Svetogorska ulica deo su užeg gradskog jezgra, pa bi trolejbuski saobraćaj do nove okretnice trebalo preusmeriti na ulice poput Takovske i Cvijićeve, koje su na obodima Starog grada”, tvrdi Marko Bastać, predsednik Opštine Stari grad.

Predsednik centralne gradske opštine smatra i da je predviđena lokacija za novu okretnicu u Dunavskoj sporna, jer se nalazi u samom centru grada, nadomak reke, na vrlo vrednom i atraktivnom zemljištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: