Mali: Angažujemo još 200 kontrolora

Naplata karata u javnom gradskom prevozu je na istorijskom minimumu i od 1. septembra biće angažovano dodatnih 200 kontrolora iz GSP-a.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 15.08.2014.

10:22

Default images

To je izjavio gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je za RTV Pink kazao da će zbog manjka kontrolora uz 280 već postojećih prema ugovoru sa "Apeksom", biti angažovano dodatnih 200 kontrolora iz GSP-a, jer je neophodno da građani Beograda plaćaju gradski prevoz.

Govoreći o situaciji u Obrenovcu posle majskih poplava, Mali je precizirao da je juče izdat rekordan broj od 257 rešenja za građane i da očekuje do kraja meseca izdavanje oko 5.000 rešenja.

Sva četiri vrtića koja su u završnoj fazi sanacije, ubrzo će biti spremna za korišćenje, a u narednih dan-dva dana počeće sanacija svih oštećenih osnovnih i srednjih škola, što će biti završeno u narednih tridesetak dana, najavio je Mali.

Gradonačelnik Beograda je rekao da su svi nasleđeni dugovi prethodne vlasti trudnicama isplaćeni i da je cilj da se uvede komunalni i red u taksi saobraćaj i reši problem "divljih taksišta".

Mali, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije grada Beograda , potvrdio je da će u narednih desetak dana početi sanacija klizišta na Zvezdari i u Rakovici.

On je podseto da je već nakon poplava oformljeno devet timova, koji su analizirali 250 potencijalnih i aktivnih klizišta u Beogradu i da je identifikovano 127 koja su ključna i prioritetna u narednom periodu i da je juče počela sanacija prvog klizišta u Mirijevu.

Božović: Gradska vlast dovela GSP na rub propasti

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović ocenio je da se posledice nesposobnosti Gradske vlasti ogledaju u podatku da je naplata karata u javnom prevozu u glavnom gradu na istorijskom minimumu.

Kako se navodi u saopštenju DS-a, ova situacija je nastala krivicom Gradske uprave koja je odlukom da ne produži ugovore za 700 kontrolora dovela Gradsko-saobraćajno preduzeće (GSP) Beograd "u beznadežnu situaciju".

"Posledice amaterizma, nesposobnosti i populizma onih koji vode grad plaćaju Beograđani i Beograđanke koji nisu dužni da trpe takvu vrstu neodgovornog ponašanja onih koji bi trebalo da rade na unapređenju kvaliteta njihovih života", naveo je Božović.

Vršilac dužnosti direktora GSP-a Željko Milković izjavio je sredu, 13. avgusta, da je to preduzeće u veoma teškoj finansijskoj situaciji i da bi kompletan javni prevoz u Beogradu uskoro mogao da stane, ako se ne poveća naplata karata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: