Er Srbija dobio sopstvenu Tehniku

Aviokompanija Er Srbija osnovala je sopstveni sektor za tehničko održavanje aviona, Er Srbija Tehnika, na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 28.05.2014.

11:54

Default images

Nova organizaciona jedinica će raditi sedam dana u nedelji, upošljava 20 inženjera i 20 mehaničara, opremljena je najnovijom tehnologijom i kao takva će obavljati poslove redovnog i vanrednog linijskog održavanja za avione tipa Airbus A319 i A320 u floti Er Srbije, navodi se u saopštenju aviokompanije.

Er Srbija Tehnika će takođe pružati usluge linijskog održavanja kompanijama Etihad ervejz i Etihad Regional za avione koji obavljaju saobraćaj iz Beograda, a u perspektivi je i pružanje usluga održavanja drugim aviokompanijama koje lete iz Beograda. Linijsko održavanje koje će se obavljati u Beogradu uključivaće tranzitne, dnevne i nedeljne preglede, usluge redovnog i vanrednog tehničkog održavanja, kao i popravku sistemskih kvarova na avionima i onih vezanih za kabinu.

Er Srbija Tehnika poseduje uverenje Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Republike Srbije.

Iz Er Srbije su za B92 rekli da formiranjem novog odeljenja za tehničko održavanje ne prestaje dosadašnja saradnja sa Jat Tehnikom i da će se ona nastaviti.

Kako su naveli, reč je o novom sektoru, ne o novoj kompaniji, koji je formiran zbog povećanih potreba Er Srbije i partnera u Etihad grupi.

Za sada će održavanje obuhvatiti avione Er Srbije, Etihad ervejza i Etihad Regionala, a u zavisnosti od interesovanja moguće je da će biti i proširen na još neke aviokompanije

Jat tehnika: Radimo i dalje za Er Srbiju

Direktor Jat tehnike Srđan Mišković je za B92 kazao da će to preduzeće nastaviti da radi za Er Srbiju i posle osnivanja Er Srbija Tehnike.

Mišković je naveo da će Jat Tehnika i dalje servisirati sve avione Er Srbije tipa ATR i Boing, dok će Erbasove preuzeti Er Srbija Tehnika. U odnosu poslova to je pola-pola, kazao je Mišković.

Kako je istakao, sve veće radove na letelicama Er Srbije će i dalje obavljati Jat Tehnika jer postoje popravke koje novoformirana tehnička služba Er Srbije ne može da radi.

Jat Tehnika ima potpisane ugovore sa Er Srbijom o održavanju i popravci aviona do kraja godine, a kako će se posao dalje odvijati videćemo, naveo je direktor tog preduzeća.

Jat Tehnika, kako je naveo, neće osetiti taj odliv posla jer su kapaciteti popunjeni poslovima za strane kompanije – ruske, francuske, irske i holandske, kaže Mišković i dodaje da će se nastojati da se posao još proširi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: