Kupite auto od grada za 18.000 RSD

Grad Beograd ponudiće od sutra na prodaju višak od oko 30 odsto službenih automobila, za koje je procenjeno da nisu više potrebni.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 28.05.2014.

11:09

Default images

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je reč o 263 službena automobila, a sav prihod će otići u gradski fond za zbrinjavanje i sanaciju štete od poplava u gradskim opštinama.

"Utvrdili smo da od 988 automobila, skoro 30 odsto (263) su automobili koji predstavljaju višak. Oni će biti ponuđeni na prodaju sledeće subote, a od sutra će svi zainteresovani građani i potencijalni kupci moći da vide vozila na Parking servisu pored Buvlje pijace", kazao je Mali novinarima u Beogradu. Kako je naveo, knjigovodstvena vrednost automobila je oko 60 miliona dinara, a sav novac biće usmeren u humanitarne svrhe. "Sav novac biće usmeren u humanitarne svrhe, u fond koji imamo i koji je namenjen za zbrinjavanje i sanaciju štete poplava koje su se desile u gradskim opštinama", dodao je Mali.

On je objasnio da je ovo samo jedna od mera racionalizacije troškova i primer kako će se Gradska uprava ubuduće ponašati.

"Novac želimo da trošimo racionalno, a da se ne rasipamo luksuzom, pogotovo u ovim teškim uslovima u kojima je naša zemlja i naš grad. Mislim da je ovo dobar primer kako možemo da pokažemo da želimo u potpunosti da promenimo način na koji se ponašamo, način na koji Gradska uprava funkcioniše", dodao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, sutra će izaći oglasi sa detaljnim spiskom automobila, a aukcija će biti održana u subotu, 7. juna u centru Sava.

Vozila se kupuju u viđenom stranju i mogu se razgledati od sutra do 5. juna od 10 do 15 sati. Pravo na učešće u postupku prodaje imaju pravna lica i građani koja uplate depozit od 20 odsto procenjene vrednosti vozila na račun javnog preduzeća u čijem je vlasništvu vozilo za koje su zainteresovani.

Učesnicima aukcije koji ne kupe vozilo depozit će biti vraćen u roku od pet dana od javnog nadmetanja.

Spisak vozila možete pogledati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: