Sreda, 28.05.2014.

11:09

Kupite auto od grada za 18.000 RSD

Grad Beograd ponudiće od sutra na prodaju višak od oko 30 odsto službenih automobila, za koje je procenjeno da nisu više potrebni.

Izvor: Beta

Kupite auto od grada za 18.000 RSD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

tišina stoko

pre 9 godina

Većinu ovih krševa ne bih uzeo džabe da mi daju.
Interesantna bi bila informacija, broj i opis onih automobila koji su ostali.
Mogu da se kladim da se rešavaju krševa kako bi kupili nove automobile.
A svakako u ponudi ima i par komada da najvnima zamažu oči.

risus sardonicus

pre 9 godina

sta je keceva i jugica... stvarno sramota umesto da zadrze zastavina vozila kojima mali servis (ulje, filteri) sa skupljim delovima ne prelazi 3000. e to je stednja.

alienware

pre 9 godina

Samo u Srbiji,bogata drzava kad ima samo za gradske sluzbe 1000 vozila za vozikanje sluzbenika luksuznim auotomobilima do prodavnice,kafane,za vreme pauze,radnog vremena....a u ovo moderno doba postoje telefoni,komputeri,fax masine,za sve sluzbene potrebe,razgovore,dokumenta.Ukoliko mi treba dokument ili potvrda o uplati ,posaljem email i stampacem PRINTAM, i ako je kancelaria udaljena 400 KM OD MENE.A porezska sluzba gde se rade porezi ,preko 1000 km,sve podatke i potvrde saljem komputerom.Srbija je mnogo bogatija drzava od ove gde se nalazim,ili jos uvek vlada komunisticki sistem,svakom sluzbeniku prema potrebi.

niko

pre 9 godina

@flojd u ekstazi

pametno zboris prijstelju, svi ni znamo kako se voze sluzbena vozila.. a drugo je to sto oni voze prave limuzine i mi za to placano.. ajmo malo neka cepaju fiat punto, pa to je domaca marka.. zasto audi i bmw, nisu sigurno najeftiniji.. sramota je da se ovako nedto radi a niko nista ne preduzima! kako resiti to, kome se zaliti?

dzoni

pre 9 godina

Ce prodamo skode i floride pa kad izadje novi model audi a6 i a8 ce obnovimo vozni park jer svako zna da odrzavanje modela koji nije najnoviji skupo a novi model a8 od 4200 kubika trosi 3 posto manje od proslogodisnjeg modela tako da je to i usteda za budzet.

Nesumnjam

pre 9 godina

Jel ti oglasi izlaze u Informeru, Kuriru, ili se objavljuju na TV Pink-u ?
Navikli ste vi "plaknuti"-prevaranti da to objavljujete u svojim medijima.
Našli ste vi već načina da tim kolima obradujete svoju "zaslužnu" bratiju!

on mali a ja velik

pre 9 godina

MALI, mali si zaista.
kao miš i još manji.
trebalo je prosto tezgu na buvljaku da zakupite i radite na njoj šta vam je volja.
nemojte još i vi od ovoga grada to da radite.
pa nismo mi baš toliko jadni da smo do sava centra i krševa stigli.

Aca

pre 9 godina

Da bi ucestvovali u aukciji morate da polozite depozit. Pobedniku akucije depozit se vraca ostalima ne! U prevodu zaradjuju na depozitu i broju pijavljenih licitatora a ne na ceni prodatog vozila.

SSSSS

pre 9 godina

Najbolje da uz ove extra automobile date ovoj bedi od naroda i vozace, da se i za njih placa socijalno i penziono, jer gde ce ti veliki majstori zanata svog naci uhljebljenje,,,,,,A uz to ide ormalno i kafe kuvarica.....

Stosone

pre 9 godina

Cista demagogija. U nasoj firmi su naredili da se sa svakog sektora otpise po nekoliko automobila pa je neko mnogo pametan popisao automobile po godistu proizvodnje i napravio spisak za otpis. Tako smo dosli u situaciju da su otpisana pojedina kola koja su u boljem stanju od onih koja ostaju jer su bolje odrzavana i koriscena od nekih koja su mladja po godistu proizvodnje. Cist marketing i glupost.

Bocardo

pre 9 godina

Koji dirwktor javnog preduzeca je odobrio da se kupi Chraysler C 300 od 5700 kubika?! Tog treba odmah u zatvor, jasno mi je za ljude koji kupuju privatno taj auto, sam placas benzin sam biras ali za ovu bahatost odmah 10 godina robije i da mu se oduzme sva imovina da pokrije razliku koju je ovakav auto kosta drzavu.

bikkojisedi

pre 9 godina

jedina potencijalna korist od ovoga ce biti ta sto ce to uticati bar bi trebalo na smanjenje cena polovnjaka iz uvoza i sa oglasa...

andr.id

pre 9 godina

Ahaha nas novac ce da iskoriste u humanitarne svrhe....kakva divna vlada i drzava prosto ne mogu da se nadivim vise njihovoj besmislenosti postojanja....

Flojd u ekstazi

pre 9 godina

Pogledao sam spisak automobila - predlažem da Juga iz 1998. godine ili Zastavu 101 iz 2001. poklonite nekoj sirotinji. Em ćete na njih prebaciti troškove registracije i održavanja, em će policija da se slomi od kazni za ćelave gume, pokidane pojaseve za vezivanje i "ćorave" farove, a i razvićete privatni biznis vezan za sređivanje šklopocija koje nam nudite - ima da napunite budžet od kazni i poreza na zaradu samo tako. Ako stvarno očekujete da će neko da plati par stotina evra za očigledno rashodovanog "keca" starog 15 godina koji je imao bar 20 vozača koji su se prema njemu sigurno "domaćinski" odnosili, onda stvarno niste neki prodavci. Kud se dedoše luksuzne "mečke", "bembare" i "audiji"? Sećam se kad se još 1989. godine organizovao Samit nesvrstanih u Beogradu, pa na parkingu Autokomerca stoje limuzine kupljene specijalno za visoke goste - sve i jedan od tih automobila završio je kod "drugova iz gradske uprave". Niko od običnog sveta nije ni video te automobile, a prodavali su se za bagatelu sa par hiljada pređenih kilometara - jakako bez javne licitacije, nego ortački. A ja pešačim od devojke iz 70a bloka do Zemuna u pola noći, mmuvmpoljubim. Koji ste vi lažovi i prevaranti, ne mogu da verujem. Registrujemo vam kola sa 5 hiljada kubika za švrćkanje po gradu, bagro nezasita, i još nam ih velikodušno dajete na oglase! Reno latitude početna cena 18 hiljada evra, a u radnji nov Citroen C5, Pežo 407 ili Honda akord za 20 hiljada - pa jeste li vi zdravi?

Malo istrazivanja nije na odmet

pre 9 godina

Mene zanima da li je tacno da direktor EPS_a ima BMW 750i za sluzbeni auto???

Zbog cega se novinari ne dizu na noge ako je to tacno? Pa taj auto voze seici... Jel tesko otici do zgrade EPS_a i uslikati limuzinu a posle napisati tekst o tome? Jel tesko u skladu sa zakonom proveriti tacnost informacije legalnim putem?

Ja ne vidim sta bi povecalo rejting ako ovo ne bi.

boris

pre 9 godina

lepo neko rece, objavite i spisak ovih sto ne prodajete. nije vojna tajna. i naravno ko i kada i yasto ih kotisti. ako ste uyeli kola samo sluybama, a direktori i dalje idu na pijacu istm, onda ste olos kao i ovi sto kupise ista. sve sram da vas bude, olosi do olosi
volio bih da gresim

uštede

pre 9 godina

Većina tih vozila, s obzirom na ograničena sredstva za održavanje, parkiranje na otvorenom, veliki broj kratkih vožnji, veliki broj godina (godine automobila se računaju za službeni auto kao broj godina x 2,5), i veliki broj vozača koji ih je koristio, ima zaista malu, skoro nikakvu vrednost za nekog novog vlasnika. Sva ova vozila, da se neko pametan pitao, bolje bi poslužila u firmama iz kojih su uzeta - radi mogućnosti "krpljenja" sa rezervnim delovima za preostala ista takva "frankenštajn" vozila u istim tim firmama. Bolje da je Grad sačekao još neko vreme, uzeli bi mnogo veće pare kad bi prodavali zastave - oldtajmere. A možda se na aukciji pojavi i onaj lik "Count", iz Las Vegasa, sa History kanala da kupi neki auto iz JKP pa da ga reparira i nabudži kao što to već radi godinama :) A iza ove licitacije, mogla bi da dođe na red licitacija viška nameštaja iz JKP (kakvog tu tek krša imamo), pa višak računara i štampača (kakvi bi se tu tek antikviteti našli)... a na kraju i licitacija zaposlenih, da se izvedu zaposleni, naravno oni koji se nisu zaposlili preko "veze", iz javnog sektora - pa da ih kupe dobrostojeći privatnici :) Tako bi javni sektor zaista postao profitabilan.

genijalno

pre 9 godina

Tako je to - smanjuje se broj zaposlenih, preostali zaposleni su sve stariji, a pritom se smanjuju sredstva za edukaciju, za informacione sisteme, pa i za osnovna sredstva - tj. smanjuje se broj raspoloživih vozila, uz već realizovano smanjivanje plata - nezavisno od stvarnog učinka i vrednosti zaposlenih za firmu. A zatim se očekuje porast kvaliteta usluga javnih preduzeća? To dođe profesionalni menadžment, ili barem profesionalni menadžment na srpski način.

Posmatrač BB

pre 9 godina

Pa kad se direktor Drinsko-limskih hidroelektrana vozi u BMW serije 7 stvarno nema smisla da se i generalni EPS vozi u istom vozilu...

Prodajem Micibuši, maloprešao, očuban, guražiran

pre 9 godina

Pogledao sam spisak vozila za aukcionu prodaju objavljen na sajtu Grada. Jedino što se sa sigurnošću može zaključiti jeste da su sastavljači spiska nepismeni, i bukvalno i funkcionalno.

>>Путничко возило марке ЗАСТАВА, тип возила: Lada Niva

ekonomista

pre 9 godina

Ne lupaj Dejane. Od toliko luksuznih automobila,na prodaju su stavljena samo pet superba,jedan mercedes i jedan reno latituda.A sta cemo sa direktorom EPS-a koji vozi bmw 750i placen 110000e,taj auto naravno nije stavljen na aukciju,ali su zato stavljene zastave koje voze radnici preduzeca.Pritom da bismo ucestvovali na licitaciji treba da uplatimo 20% depozita,znaci ja hocu superba i moram da uplatim 1500e,a posle na licitaciji neko moze da ponudi vise za auto i ja ostanem bez para?! Ne lupaj. Depozit nije isto sto i ucesce. Depozit na licitaciji je uslov da ucestvujes, a vraca se uvek sem ukoliko ne budes najbolji ponudjac tada ulazi u postignutu cenu.

Bisa

pre 9 godina

Da hoce da stede, i da od seve vladari pocnu, treba skupe automobile da zamene Fijatom, a ne da mole Putina da kupi par komada. Ameri voze svoj auto, nemci svoj, francuzi isto, a nasi menzanaju koji da kupe od narodnih para
Mulj, mulj...

nikola....

pre 9 godina

Gradonacelnik se izgleda bacio u prodavce. Dobar spin . Nema ostavke zbog poplava. Nije losa fora kupis kola koja je narod platio i jos pomognes MALOM da se pokaze kako misli na ugrozene gradjane. A gde je tu odgovornost? Odnela je voda.

Moje ime zvuči poznato

pre 9 godina

Doktori demagogije i zaluđivanja naroda. Setite se kako je dominirao Tadija, a gde je sada. To vam je budućnost na sledećim izborima!

kiklop

pre 9 godina

ako uz ovaj Путничко возило марке CHRAYSLER 300 C 5.7 daju jos 5 hiljada eura evo ja cu da ga uzmem.
kako je uopste inicijalno odobrena nabavka takvog automobila i jesu li odgovorni u zatvoru?

dejan

pre 9 godina

Od toliko luksuznih automobila,na prodaju su stavljena samo pet superba,jedan mercedes i jedan reno latituda.A sta cemo sa direktorom EPS-a koji vozi bmw 750i placen 110000e,taj auto naravno nije stavljen na aukciju,ali su zato stavljene zastave koje voze radnici preduzeca.Pritom da bismo ucestvovali na licitaciji treba da uplatimo 20% depozita,znaci ja hocu superba i moram da uplatim 1500e,a posle na licitaciji neko moze da ponudi vise za auto i ja ostanem bez para?!

1514AD

pre 9 godina

Kakav je Lima demagog, dobro ga je Vucko dresirao. Prodaju iznjakana vozila za terenski rad raznoraznih komunalnih sluzbi, ali zato i sektetarice u vladi voze sluzbeni Audi. Drzava nam ima vise Audija nego zaposlenih. Bolje Lima da objasni zasto gradonacelnik ima sluzbeno vozilo od 4200ccm i cirka 90.000 eura. I nemoj da se vadis na Djikija, pouzdano znam da se vozio u privatnom 530xd.

grobar from vienna

pre 9 godina

održavanje ili ne, pomoć ili ne.... mogao bih ovako do sutra ali znam jedno! normalni ili obični gradjani neće biti u šansi da kupe jedan od ovih automobila... ne kažem zbog novca ili kupovne moći već zbog cene istih i da će to iskoristiti ljudi sa položajem ili sa dobrom vezom. voleo bih da nisam upravu

Zainteresovani

pre 9 godina

Ajde neki konstruktivni komentar - od kog preduzeca da kupim, koji su manje izlazili na teren, dobra mi je ponuda ova Kia 2006-o god. iz Turisticke organizacije Beograd za 1.500 evra.

AlexJ

pre 9 godina

Kakva dekadencija, na spisku vozila se nalazi i motocikl APRILIA. Bas bih voleo da mi neko objasni za koje poslove je koriscen motocikl? Kad direktor kasni na sastanak..., da li uz motor ide I kaciga?

što je babi milo...

pre 9 godina

Pređena kilometraža? Gorivo? Ni oglas nisu u stanju da postave,Malo su izgleda gleduckali cene u oglasima ali su zaboravili da se ni jedno vozilo po toj ceni nije prodalo.

Uros

pre 9 godina

@Pavle
pojma nemas kao i vecina. Godisnje odrzavanje tih krseva skuplje je nego da kupis skoro isti broj novih vozila na lizing ili kredit.
Ali vazno je da nas trujes patetikom, ono jadni mi, sirotinja itd.
(el gladijator, 28. maj 2014 14:02)

Godisnji redovan servis na novom vozilu kosta najmanje 10-15 hiljada dinara, i to za jeftinije automobile tipa Corsa, Fiesta itd. Za pola tih para mozes redovno da odrzavas matori Jugo ili Punto... A sto se tice vanrednih servisa - ako platis 6-7000 evra za novi Punto ili Daciju - racunaj koliko si puta mogao da servisiras polovnjak za te pare. Ima mnogo razloga u prilog kupovini novog auta (i sam sam nedavno kupio nov), ali usteda u novcu sigurno nije medju njima. Razumeo bih da su prodali sluzbene Audije, ali, ako su ti Jugici i Zastave obavljali posao i koristili radnicima, i ako imaju svoje servisere, a sigurno imaju, onda zasto da se prodaju - ako vec govore o stednji - sigurno nece kupiti isti broj novih automobila - znaci, rad neke sluzbe ce da trpi zbog nedostatka automobila, a time i gradjani. Demagogija iz sata u sat...

ma ovo je za presu

pre 9 godina

pa pre par godina isto prodavase ovakve grobove od automobila. Sad kao Maleni ispao neki wow lik. Ovo nije za voznju ovo je za oтpad mislim 90 posto je za presu .

pkpk

pre 9 godina

a onda dragi mali, kad legnu pare u javno komunalno preduzece, ti hop sazoves sednicu nadzornih odbora i to telefonsku---jer tesko je u oci da se tada gledamo, i mi kao eto vama prebacimo tu sirotinju na racun.
a da vam malo i starih kontejnera ili autobusa bez tockova posaljemo pred sava centar, mozda i to utopite, ko zna.

vet

pre 9 godina

Nama prodaju terenska vozila kojima smo obavljali ugovorne obaveze. Nemoj neko da je posle kukao kako komunalna preduzeća ne rade svoj posao! Ček da vam dodjemo na adresu, 25km po Bgu, gradskim prevozom. A pokrivamo sva prigradska naselja! Ode nam grad u p.m.

Kavijar, Armani, Cartier..

pre 9 godina

Ja koliko se secam Mali je dosao da obidje poplavljena mesta u limuzinu sa motorom od 4200 kubika koja kosta skoro 100.000 evra, cija guma kosta preko 50.000 dinara, cija registracija kosta preko 200.000 dinara i koja trosi 15 do 20 litara benzina koji placa grad I to u pratnji jos jedne takve!!!

Nas je nasao da laze covek, misli da smo budale.

SNS prevaranti

pre 9 godina

Zastava 101, Florida...sve krš do krša. Pa što niste prodali one najskuplje, luksuzne, a vi da se vozite u kečevima - e' to bi bila štednja, ovako samo pravite radikalski cirkus. Uzeli ste ove krševe onima (radnicima, majstorima...) kojima stvarno treba službeni auto, a zadržali luksuzne za funkcionere, prevaranti. Gledam juče onaj Šormaz iz SNS došao u jedan restoran luksuznim službenim vozilom, vozač ga čeka napolju...a on je samo narodni poslanik - to je ta radikalska štednja.

el gladijator

pre 9 godina

@Pavle
pojma nemas kao i vecina. Godisnje odrzavanje tih krseva skuplje je nego da kupis skoro isti broj novih vozila na lizing ili kredit.
Ali vazno je da nas trujes patetikom, ono jadni mi, sirotinja itd.

Krle

pre 9 godina

Bacio sam pogled na ovaj spisak vozila. Ja se pitam šta će uopšte "Parking servisu" ekskluzivna vozila kao što su dve Škode "Superb" i jedan Krajsler "Vojadžer". Šta će "Gradskom stambenom" Reno "Latitude"? Šta će im, za koga je to bilo? I ne samo to, pošto ova rashoduju, to znači da su još bolja zadržali.

Petar

pre 9 godina

Pogledah spisak automobila na linku, sve sam krs do krsa. Nisu se setili ni jednog AUDI-ja da se odreknu, samo neke raspale Zastave i Skode.

mira

pre 9 godina

Hoce li neko polupismenim navijacima objasniti STA je sluzbeni automobil? I da u gradu od dva miliona stanovnika ne mogu da rade bez automobila? Pa, macani, nije ponudio Mali da ON ide peske, vec je ukinuo kola sluzbama koje nude usluge gradjanima. Uskoro cete cuti da nema vise minibuseva za one koji imaju probleme fizicke ili neke druge, da nema terenske sluzbe, da centri za socijalni rad vise nemaju kola i slicno! Kako vas loze, a vi kao hepo kockice. Ovo je sistem koji ce preziveti ne najsposobniji, vec "najsnalazljiviji"!

Srcano gresis

pre 9 godina

Ovo se ne zove prodaja, vec rashodovanje krseva. Ovo je demagogija najnize vrste. Evo spisak svih krseva, pa ko voli Yugo i 101 nek izvoli:
http://www.beograd.rs/download.php/documents/Spisakvozilazaprodaju.pdf

Pavle

pre 9 godina

Skoro hiljadu automobila za grad Beograd! To je za nas veliki broj sigurno, ja samo na jedno sumnjam, sledeće godine će morati da dokupe nekoliko stotina kola jer će uvideti da ne mogu adekvatno raditi svoj posao sa smanjenim brojem vozila. Tako to ide. Prodaj kola u bescenje pa ona kupuj nova kola po skupljoj ceni. SVE ĆE TO NAROD PLATITI. Ne ide to iz njihovih džepova!

Mile

pre 9 godina

Gledao sam spisak automobila koji se prodaju, ogromna vecina su raskantane Zastave. To nikome ne treba. A pocetne cene su naduvali samo tako, to niko nece kupovati. Za Mercedes E 200 CDI iz 2006. je pocetna cena bez PDV oko 14.600 evra. Po oglasima su oko 12.000. A sigurno nije manje presao od ovih iz inostranstva.

El Greco

pre 9 godina

Direktori dobili jasnu naredbu. Svako mora da žrtvuje par automobila. Koji su, nije bitno. Samo da dobijemo brojku i da se slikamo. Ne verujem vam ni reč. Ni vama ni prethodnicima.

Ranko

pre 9 godina

Mali gradonačelniče, dužni ste odgovor na pitanje:
Ako se smanji broj automobila, šta će biti sa vozačima, hoćemo li i dalje da ih plaćamo???

dobar potez.. ali ...?

pre 9 godina

Napokon nesto pametno. Samo ko je odgovoran za taj visak sto je napravio ? Ko brine o broju voznog parka i zasto ne odgovara ?

Komentator

pre 9 godina

Za 2 meseca cim se slegne prasina oko poplava i dodju neke nove afere - Grad Beograd nabavlja 200 novih vozila.

"Znate vozni park nam je cak 10 godina star, trebaju nam terenska vozila bla bla.. "

Flojd

pre 9 godina

Nama u firmi su oteli jednu bezvrednu,razvaljenu zastavu Pick up,koja je bila radni konj za citav pogon u okviru beogradskih elektrana i sada nemamo vozilo za tekuce obaveze.Zato nijedan sluzbeni auto nasih direktora i sefova nije ponudjen na licitaciji,a rec je uglavnom o novijim vozilima.20.000 evra za polovan Latitude,pa jesu li normalni procenitelji i kako je moguce da da se za to teretno vozilo nije mogla naci namena u nekom komunalnom preduzecu,na primer u zelenilu?

zemljak

pre 9 godina

Grad Beograd ima 988 sluzbenih automobila, i njih je "samo" 263 je visak???? To znaci da 988-263=725 ostaje u gradu?
Mi imamo "poplavu" sluzbenih automobila cini mi se od koje ne znam kako Malisa planira da nas oslobodi. Inace ja bih licno rekla da je u pitanju visak od 980, ali ko mene pita je li...

pfc

pre 9 godina

Samo 988 automobila.Pa malo je to ljudi.Ja sam ocekivao bar par hiljada automobila.Stvarno je steta da svaka kafe kuvarica ili sekretarica nema sluzbeni auto.

Sofronije

pre 9 godina

Neko potrosio vise 20000 evra na sluzbeno vozilo iz gradskog budzeta?
Jos nema nikog u zatvoru za lose rukovodjenje javnim novcem.
1.Novac od ovih vozila ne moze biti koriscen u humanitarne svrhe,jer nije privatan
2.Obaveza skupstine grada je da sanira posledice poplava,a ne humanitarna aktivnost
3.Mali ne moze da se ponasa kao da je humanitarni radnik ili nekakav donator,vec novac mora biti namenski upotrebljen,dakle u javne kuhinje,dezinfekciju i slicno.
4.Neverovatno mi je da ex direktor za privatizaciju "jumko","beko","BiP"... vodi grad.

Flojd

pre 9 godina

Nama u firmi su oteli jednu bezvrednu,razvaljenu zastavu Pick up,koja je bila radni konj za citav pogon u okviru beogradskih elektrana i sada nemamo vozilo za tekuce obaveze.Zato nijedan sluzbeni auto nasih direktora i sefova nije ponudjen na licitaciji,a rec je uglavnom o novijim vozilima.20.000 evra za polovan Latitude,pa jesu li normalni procenitelji i kako je moguce da da se za to teretno vozilo nije mogla naci namena u nekom komunalnom preduzecu,na primer u zelenilu?

Sofronije

pre 9 godina

Neko potrosio vise 20000 evra na sluzbeno vozilo iz gradskog budzeta?
Jos nema nikog u zatvoru za lose rukovodjenje javnim novcem.
1.Novac od ovih vozila ne moze biti koriscen u humanitarne svrhe,jer nije privatan
2.Obaveza skupstine grada je da sanira posledice poplava,a ne humanitarna aktivnost
3.Mali ne moze da se ponasa kao da je humanitarni radnik ili nekakav donator,vec novac mora biti namenski upotrebljen,dakle u javne kuhinje,dezinfekciju i slicno.
4.Neverovatno mi je da ex direktor za privatizaciju "jumko","beko","BiP"... vodi grad.

pfc

pre 9 godina

Samo 988 automobila.Pa malo je to ljudi.Ja sam ocekivao bar par hiljada automobila.Stvarno je steta da svaka kafe kuvarica ili sekretarica nema sluzbeni auto.

Ranko

pre 9 godina

Mali gradonačelniče, dužni ste odgovor na pitanje:
Ako se smanji broj automobila, šta će biti sa vozačima, hoćemo li i dalje da ih plaćamo???

El Greco

pre 9 godina

Direktori dobili jasnu naredbu. Svako mora da žrtvuje par automobila. Koji su, nije bitno. Samo da dobijemo brojku i da se slikamo. Ne verujem vam ni reč. Ni vama ni prethodnicima.

Komentator

pre 9 godina

Za 2 meseca cim se slegne prasina oko poplava i dodju neke nove afere - Grad Beograd nabavlja 200 novih vozila.

"Znate vozni park nam je cak 10 godina star, trebaju nam terenska vozila bla bla.. "

SNS prevaranti

pre 9 godina

Zastava 101, Florida...sve krš do krša. Pa što niste prodali one najskuplje, luksuzne, a vi da se vozite u kečevima - e' to bi bila štednja, ovako samo pravite radikalski cirkus. Uzeli ste ove krševe onima (radnicima, majstorima...) kojima stvarno treba službeni auto, a zadržali luksuzne za funkcionere, prevaranti. Gledam juče onaj Šormaz iz SNS došao u jedan restoran luksuznim službenim vozilom, vozač ga čeka napolju...a on je samo narodni poslanik - to je ta radikalska štednja.

mira

pre 9 godina

Hoce li neko polupismenim navijacima objasniti STA je sluzbeni automobil? I da u gradu od dva miliona stanovnika ne mogu da rade bez automobila? Pa, macani, nije ponudio Mali da ON ide peske, vec je ukinuo kola sluzbama koje nude usluge gradjanima. Uskoro cete cuti da nema vise minibuseva za one koji imaju probleme fizicke ili neke druge, da nema terenske sluzbe, da centri za socijalni rad vise nemaju kola i slicno! Kako vas loze, a vi kao hepo kockice. Ovo je sistem koji ce preziveti ne najsposobniji, vec "najsnalazljiviji"!

Flojd u ekstazi

pre 9 godina

Pogledao sam spisak automobila - predlažem da Juga iz 1998. godine ili Zastavu 101 iz 2001. poklonite nekoj sirotinji. Em ćete na njih prebaciti troškove registracije i održavanja, em će policija da se slomi od kazni za ćelave gume, pokidane pojaseve za vezivanje i "ćorave" farove, a i razvićete privatni biznis vezan za sređivanje šklopocija koje nam nudite - ima da napunite budžet od kazni i poreza na zaradu samo tako. Ako stvarno očekujete da će neko da plati par stotina evra za očigledno rashodovanog "keca" starog 15 godina koji je imao bar 20 vozača koji su se prema njemu sigurno "domaćinski" odnosili, onda stvarno niste neki prodavci. Kud se dedoše luksuzne "mečke", "bembare" i "audiji"? Sećam se kad se još 1989. godine organizovao Samit nesvrstanih u Beogradu, pa na parkingu Autokomerca stoje limuzine kupljene specijalno za visoke goste - sve i jedan od tih automobila završio je kod "drugova iz gradske uprave". Niko od običnog sveta nije ni video te automobile, a prodavali su se za bagatelu sa par hiljada pređenih kilometara - jakako bez javne licitacije, nego ortački. A ja pešačim od devojke iz 70a bloka do Zemuna u pola noći, mmuvmpoljubim. Koji ste vi lažovi i prevaranti, ne mogu da verujem. Registrujemo vam kola sa 5 hiljada kubika za švrćkanje po gradu, bagro nezasita, i još nam ih velikodušno dajete na oglase! Reno latitude početna cena 18 hiljada evra, a u radnji nov Citroen C5, Pežo 407 ili Honda akord za 20 hiljada - pa jeste li vi zdravi?

Mile

pre 9 godina

Gledao sam spisak automobila koji se prodaju, ogromna vecina su raskantane Zastave. To nikome ne treba. A pocetne cene su naduvali samo tako, to niko nece kupovati. Za Mercedes E 200 CDI iz 2006. je pocetna cena bez PDV oko 14.600 evra. Po oglasima su oko 12.000. A sigurno nije manje presao od ovih iz inostranstva.

zemljak

pre 9 godina

Grad Beograd ima 988 sluzbenih automobila, i njih je "samo" 263 je visak???? To znaci da 988-263=725 ostaje u gradu?
Mi imamo "poplavu" sluzbenih automobila cini mi se od koje ne znam kako Malisa planira da nas oslobodi. Inace ja bih licno rekla da je u pitanju visak od 980, ali ko mene pita je li...

Kavijar, Armani, Cartier..

pre 9 godina

Ja koliko se secam Mali je dosao da obidje poplavljena mesta u limuzinu sa motorom od 4200 kubika koja kosta skoro 100.000 evra, cija guma kosta preko 50.000 dinara, cija registracija kosta preko 200.000 dinara i koja trosi 15 do 20 litara benzina koji placa grad I to u pratnji jos jedne takve!!!

Nas je nasao da laze covek, misli da smo budale.

Krle

pre 9 godina

Bacio sam pogled na ovaj spisak vozila. Ja se pitam šta će uopšte "Parking servisu" ekskluzivna vozila kao što su dve Škode "Superb" i jedan Krajsler "Vojadžer". Šta će "Gradskom stambenom" Reno "Latitude"? Šta će im, za koga je to bilo? I ne samo to, pošto ova rashoduju, to znači da su još bolja zadržali.

Petar

pre 9 godina

Pogledah spisak automobila na linku, sve sam krs do krsa. Nisu se setili ni jednog AUDI-ja da se odreknu, samo neke raspale Zastave i Skode.

Bocardo

pre 9 godina

Koji dirwktor javnog preduzeca je odobrio da se kupi Chraysler C 300 od 5700 kubika?! Tog treba odmah u zatvor, jasno mi je za ljude koji kupuju privatno taj auto, sam placas benzin sam biras ali za ovu bahatost odmah 10 godina robije i da mu se oduzme sva imovina da pokrije razliku koju je ovakav auto kosta drzavu.

Srcano gresis

pre 9 godina

Ovo se ne zove prodaja, vec rashodovanje krseva. Ovo je demagogija najnize vrste. Evo spisak svih krseva, pa ko voli Yugo i 101 nek izvoli:
http://www.beograd.rs/download.php/documents/Spisakvozilazaprodaju.pdf

Pavle

pre 9 godina

Skoro hiljadu automobila za grad Beograd! To je za nas veliki broj sigurno, ja samo na jedno sumnjam, sledeće godine će morati da dokupe nekoliko stotina kola jer će uvideti da ne mogu adekvatno raditi svoj posao sa smanjenim brojem vozila. Tako to ide. Prodaj kola u bescenje pa ona kupuj nova kola po skupljoj ceni. SVE ĆE TO NAROD PLATITI. Ne ide to iz njihovih džepova!

vet

pre 9 godina

Nama prodaju terenska vozila kojima smo obavljali ugovorne obaveze. Nemoj neko da je posle kukao kako komunalna preduzeća ne rade svoj posao! Ček da vam dodjemo na adresu, 25km po Bgu, gradskim prevozom. A pokrivamo sva prigradska naselja! Ode nam grad u p.m.

Malo istrazivanja nije na odmet

pre 9 godina

Mene zanima da li je tacno da direktor EPS_a ima BMW 750i za sluzbeni auto???

Zbog cega se novinari ne dizu na noge ako je to tacno? Pa taj auto voze seici... Jel tesko otici do zgrade EPS_a i uslikati limuzinu a posle napisati tekst o tome? Jel tesko u skladu sa zakonom proveriti tacnost informacije legalnim putem?

Ja ne vidim sta bi povecalo rejting ako ovo ne bi.

ma ovo je za presu

pre 9 godina

pa pre par godina isto prodavase ovakve grobove od automobila. Sad kao Maleni ispao neki wow lik. Ovo nije za voznju ovo je za oтpad mislim 90 posto je za presu .

AlexJ

pre 9 godina

Kakva dekadencija, na spisku vozila se nalazi i motocikl APRILIA. Bas bih voleo da mi neko objasni za koje poslove je koriscen motocikl? Kad direktor kasni na sastanak..., da li uz motor ide I kaciga?

Posmatrač BB

pre 9 godina

Pa kad se direktor Drinsko-limskih hidroelektrana vozi u BMW serije 7 stvarno nema smisla da se i generalni EPS vozi u istom vozilu...

1514AD

pre 9 godina

Kakav je Lima demagog, dobro ga je Vucko dresirao. Prodaju iznjakana vozila za terenski rad raznoraznih komunalnih sluzbi, ali zato i sektetarice u vladi voze sluzbeni Audi. Drzava nam ima vise Audija nego zaposlenih. Bolje Lima da objasni zasto gradonacelnik ima sluzbeno vozilo od 4200ccm i cirka 90.000 eura. I nemoj da se vadis na Djikija, pouzdano znam da se vozio u privatnom 530xd.

kiklop

pre 9 godina

ako uz ovaj Путничко возило марке CHRAYSLER 300 C 5.7 daju jos 5 hiljada eura evo ja cu da ga uzmem.
kako je uopste inicijalno odobrena nabavka takvog automobila i jesu li odgovorni u zatvoru?

Prodajem Micibuši, maloprešao, očuban, guražiran

pre 9 godina

Pogledao sam spisak vozila za aukcionu prodaju objavljen na sajtu Grada. Jedino što se sa sigurnošću može zaključiti jeste da su sastavljači spiska nepismeni, i bukvalno i funkcionalno.

>>Путничко возило марке ЗАСТАВА, тип возила: Lada Niva

nikola....

pre 9 godina

Gradonacelnik se izgleda bacio u prodavce. Dobar spin . Nema ostavke zbog poplava. Nije losa fora kupis kola koja je narod platio i jos pomognes MALOM da se pokaze kako misli na ugrozene gradjane. A gde je tu odgovornost? Odnela je voda.

Stosone

pre 9 godina

Cista demagogija. U nasoj firmi su naredili da se sa svakog sektora otpise po nekoliko automobila pa je neko mnogo pametan popisao automobile po godistu proizvodnje i napravio spisak za otpis. Tako smo dosli u situaciju da su otpisana pojedina kola koja su u boljem stanju od onih koja ostaju jer su bolje odrzavana i koriscena od nekih koja su mladja po godistu proizvodnje. Cist marketing i glupost.

andr.id

pre 9 godina

Ahaha nas novac ce da iskoriste u humanitarne svrhe....kakva divna vlada i drzava prosto ne mogu da se nadivim vise njihovoj besmislenosti postojanja....

Uros

pre 9 godina

@Pavle
pojma nemas kao i vecina. Godisnje odrzavanje tih krseva skuplje je nego da kupis skoro isti broj novih vozila na lizing ili kredit.
Ali vazno je da nas trujes patetikom, ono jadni mi, sirotinja itd.
(el gladijator, 28. maj 2014 14:02)

Godisnji redovan servis na novom vozilu kosta najmanje 10-15 hiljada dinara, i to za jeftinije automobile tipa Corsa, Fiesta itd. Za pola tih para mozes redovno da odrzavas matori Jugo ili Punto... A sto se tice vanrednih servisa - ako platis 6-7000 evra za novi Punto ili Daciju - racunaj koliko si puta mogao da servisiras polovnjak za te pare. Ima mnogo razloga u prilog kupovini novog auta (i sam sam nedavno kupio nov), ali usteda u novcu sigurno nije medju njima. Razumeo bih da su prodali sluzbene Audije, ali, ako su ti Jugici i Zastave obavljali posao i koristili radnicima, i ako imaju svoje servisere, a sigurno imaju, onda zasto da se prodaju - ako vec govore o stednji - sigurno nece kupiti isti broj novih automobila - znaci, rad neke sluzbe ce da trpi zbog nedostatka automobila, a time i gradjani. Demagogija iz sata u sat...

boris

pre 9 godina

lepo neko rece, objavite i spisak ovih sto ne prodajete. nije vojna tajna. i naravno ko i kada i yasto ih kotisti. ako ste uyeli kola samo sluybama, a direktori i dalje idu na pijacu istm, onda ste olos kao i ovi sto kupise ista. sve sram da vas bude, olosi do olosi
volio bih da gresim

Moje ime zvuči poznato

pre 9 godina

Doktori demagogije i zaluđivanja naroda. Setite se kako je dominirao Tadija, a gde je sada. To vam je budućnost na sledećim izborima!

pkpk

pre 9 godina

a onda dragi mali, kad legnu pare u javno komunalno preduzece, ti hop sazoves sednicu nadzornih odbora i to telefonsku---jer tesko je u oci da se tada gledamo, i mi kao eto vama prebacimo tu sirotinju na racun.
a da vam malo i starih kontejnera ili autobusa bez tockova posaljemo pred sava centar, mozda i to utopite, ko zna.

ekonomista

pre 9 godina

Ne lupaj Dejane. Od toliko luksuznih automobila,na prodaju su stavljena samo pet superba,jedan mercedes i jedan reno latituda.A sta cemo sa direktorom EPS-a koji vozi bmw 750i placen 110000e,taj auto naravno nije stavljen na aukciju,ali su zato stavljene zastave koje voze radnici preduzeca.Pritom da bismo ucestvovali na licitaciji treba da uplatimo 20% depozita,znaci ja hocu superba i moram da uplatim 1500e,a posle na licitaciji neko moze da ponudi vise za auto i ja ostanem bez para?! Ne lupaj. Depozit nije isto sto i ucesce. Depozit na licitaciji je uslov da ucestvujes, a vraca se uvek sem ukoliko ne budes najbolji ponudjac tada ulazi u postignutu cenu.

uštede

pre 9 godina

Većina tih vozila, s obzirom na ograničena sredstva za održavanje, parkiranje na otvorenom, veliki broj kratkih vožnji, veliki broj godina (godine automobila se računaju za službeni auto kao broj godina x 2,5), i veliki broj vozača koji ih je koristio, ima zaista malu, skoro nikakvu vrednost za nekog novog vlasnika. Sva ova vozila, da se neko pametan pitao, bolje bi poslužila u firmama iz kojih su uzeta - radi mogućnosti "krpljenja" sa rezervnim delovima za preostala ista takva "frankenštajn" vozila u istim tim firmama. Bolje da je Grad sačekao još neko vreme, uzeli bi mnogo veće pare kad bi prodavali zastave - oldtajmere. A možda se na aukciji pojavi i onaj lik "Count", iz Las Vegasa, sa History kanala da kupi neki auto iz JKP pa da ga reparira i nabudži kao što to već radi godinama :) A iza ove licitacije, mogla bi da dođe na red licitacija viška nameštaja iz JKP (kakvog tu tek krša imamo), pa višak računara i štampača (kakvi bi se tu tek antikviteti našli)... a na kraju i licitacija zaposlenih, da se izvedu zaposleni, naravno oni koji se nisu zaposlili preko "veze", iz javnog sektora - pa da ih kupe dobrostojeći privatnici :) Tako bi javni sektor zaista postao profitabilan.

što je babi milo...

pre 9 godina

Pređena kilometraža? Gorivo? Ni oglas nisu u stanju da postave,Malo su izgleda gleduckali cene u oglasima ali su zaboravili da se ni jedno vozilo po toj ceni nije prodalo.

Bisa

pre 9 godina

Da hoce da stede, i da od seve vladari pocnu, treba skupe automobile da zamene Fijatom, a ne da mole Putina da kupi par komada. Ameri voze svoj auto, nemci svoj, francuzi isto, a nasi menzanaju koji da kupe od narodnih para
Mulj, mulj...

dobar potez.. ali ...?

pre 9 godina

Napokon nesto pametno. Samo ko je odgovoran za taj visak sto je napravio ? Ko brine o broju voznog parka i zasto ne odgovara ?

SSSSS

pre 9 godina

Najbolje da uz ove extra automobile date ovoj bedi od naroda i vozace, da se i za njih placa socijalno i penziono, jer gde ce ti veliki majstori zanata svog naci uhljebljenje,,,,,,A uz to ide ormalno i kafe kuvarica.....

el gladijator

pre 9 godina

@Pavle
pojma nemas kao i vecina. Godisnje odrzavanje tih krseva skuplje je nego da kupis skoro isti broj novih vozila na lizing ili kredit.
Ali vazno je da nas trujes patetikom, ono jadni mi, sirotinja itd.

genijalno

pre 9 godina

Tako je to - smanjuje se broj zaposlenih, preostali zaposleni su sve stariji, a pritom se smanjuju sredstva za edukaciju, za informacione sisteme, pa i za osnovna sredstva - tj. smanjuje se broj raspoloživih vozila, uz već realizovano smanjivanje plata - nezavisno od stvarnog učinka i vrednosti zaposlenih za firmu. A zatim se očekuje porast kvaliteta usluga javnih preduzeća? To dođe profesionalni menadžment, ili barem profesionalni menadžment na srpski način.

Nesumnjam

pre 9 godina

Jel ti oglasi izlaze u Informeru, Kuriru, ili se objavljuju na TV Pink-u ?
Navikli ste vi "plaknuti"-prevaranti da to objavljujete u svojim medijima.
Našli ste vi već načina da tim kolima obradujete svoju "zaslužnu" bratiju!

Zainteresovani

pre 9 godina

Ajde neki konstruktivni komentar - od kog preduzeca da kupim, koji su manje izlazili na teren, dobra mi je ponuda ova Kia 2006-o god. iz Turisticke organizacije Beograd za 1.500 evra.

dejan

pre 9 godina

Od toliko luksuznih automobila,na prodaju su stavljena samo pet superba,jedan mercedes i jedan reno latituda.A sta cemo sa direktorom EPS-a koji vozi bmw 750i placen 110000e,taj auto naravno nije stavljen na aukciju,ali su zato stavljene zastave koje voze radnici preduzeca.Pritom da bismo ucestvovali na licitaciji treba da uplatimo 20% depozita,znaci ja hocu superba i moram da uplatim 1500e,a posle na licitaciji neko moze da ponudi vise za auto i ja ostanem bez para?!

grobar from vienna

pre 9 godina

održavanje ili ne, pomoć ili ne.... mogao bih ovako do sutra ali znam jedno! normalni ili obični gradjani neće biti u šansi da kupe jedan od ovih automobila... ne kažem zbog novca ili kupovne moći već zbog cene istih i da će to iskoristiti ljudi sa položajem ili sa dobrom vezom. voleo bih da nisam upravu

on mali a ja velik

pre 9 godina

MALI, mali si zaista.
kao miš i još manji.
trebalo je prosto tezgu na buvljaku da zakupite i radite na njoj šta vam je volja.
nemojte još i vi od ovoga grada to da radite.
pa nismo mi baš toliko jadni da smo do sava centra i krševa stigli.

Aca

pre 9 godina

Da bi ucestvovali u aukciji morate da polozite depozit. Pobedniku akucije depozit se vraca ostalima ne! U prevodu zaradjuju na depozitu i broju pijavljenih licitatora a ne na ceni prodatog vozila.

bikkojisedi

pre 9 godina

jedina potencijalna korist od ovoga ce biti ta sto ce to uticati bar bi trebalo na smanjenje cena polovnjaka iz uvoza i sa oglasa...

risus sardonicus

pre 9 godina

sta je keceva i jugica... stvarno sramota umesto da zadrze zastavina vozila kojima mali servis (ulje, filteri) sa skupljim delovima ne prelazi 3000. e to je stednja.

dzoni

pre 9 godina

Ce prodamo skode i floride pa kad izadje novi model audi a6 i a8 ce obnovimo vozni park jer svako zna da odrzavanje modela koji nije najnoviji skupo a novi model a8 od 4200 kubika trosi 3 posto manje od proslogodisnjeg modela tako da je to i usteda za budzet.

tišina stoko

pre 9 godina

Većinu ovih krševa ne bih uzeo džabe da mi daju.
Interesantna bi bila informacija, broj i opis onih automobila koji su ostali.
Mogu da se kladim da se rešavaju krševa kako bi kupili nove automobile.
A svakako u ponudi ima i par komada da najvnima zamažu oči.

niko

pre 9 godina

@flojd u ekstazi

pametno zboris prijstelju, svi ni znamo kako se voze sluzbena vozila.. a drugo je to sto oni voze prave limuzine i mi za to placano.. ajmo malo neka cepaju fiat punto, pa to je domaca marka.. zasto audi i bmw, nisu sigurno najeftiniji.. sramota je da se ovako nedto radi a niko nista ne preduzima! kako resiti to, kome se zaliti?

alienware

pre 9 godina

Samo u Srbiji,bogata drzava kad ima samo za gradske sluzbe 1000 vozila za vozikanje sluzbenika luksuznim auotomobilima do prodavnice,kafane,za vreme pauze,radnog vremena....a u ovo moderno doba postoje telefoni,komputeri,fax masine,za sve sluzbene potrebe,razgovore,dokumenta.Ukoliko mi treba dokument ili potvrda o uplati ,posaljem email i stampacem PRINTAM, i ako je kancelaria udaljena 400 KM OD MENE.A porezska sluzba gde se rade porezi ,preko 1000 km,sve podatke i potvrde saljem komputerom.Srbija je mnogo bogatija drzava od ove gde se nalazim,ili jos uvek vlada komunisticki sistem,svakom sluzbeniku prema potrebi.

dobar potez.. ali ...?

pre 9 godina

Napokon nesto pametno. Samo ko je odgovoran za taj visak sto je napravio ? Ko brine o broju voznog parka i zasto ne odgovara ?

el gladijator

pre 9 godina

@Pavle
pojma nemas kao i vecina. Godisnje odrzavanje tih krseva skuplje je nego da kupis skoro isti broj novih vozila na lizing ili kredit.
Ali vazno je da nas trujes patetikom, ono jadni mi, sirotinja itd.

Aca

pre 9 godina

Da bi ucestvovali u aukciji morate da polozite depozit. Pobedniku akucije depozit se vraca ostalima ne! U prevodu zaradjuju na depozitu i broju pijavljenih licitatora a ne na ceni prodatog vozila.

dejan

pre 9 godina

Od toliko luksuznih automobila,na prodaju su stavljena samo pet superba,jedan mercedes i jedan reno latituda.A sta cemo sa direktorom EPS-a koji vozi bmw 750i placen 110000e,taj auto naravno nije stavljen na aukciju,ali su zato stavljene zastave koje voze radnici preduzeca.Pritom da bismo ucestvovali na licitaciji treba da uplatimo 20% depozita,znaci ja hocu superba i moram da uplatim 1500e,a posle na licitaciji neko moze da ponudi vise za auto i ja ostanem bez para?!

pfc

pre 9 godina

Samo 988 automobila.Pa malo je to ljudi.Ja sam ocekivao bar par hiljada automobila.Stvarno je steta da svaka kafe kuvarica ili sekretarica nema sluzbeni auto.

zemljak

pre 9 godina

Grad Beograd ima 988 sluzbenih automobila, i njih je "samo" 263 je visak???? To znaci da 988-263=725 ostaje u gradu?
Mi imamo "poplavu" sluzbenih automobila cini mi se od koje ne znam kako Malisa planira da nas oslobodi. Inace ja bih licno rekla da je u pitanju visak od 980, ali ko mene pita je li...

Sofronije

pre 9 godina

Neko potrosio vise 20000 evra na sluzbeno vozilo iz gradskog budzeta?
Jos nema nikog u zatvoru za lose rukovodjenje javnim novcem.
1.Novac od ovih vozila ne moze biti koriscen u humanitarne svrhe,jer nije privatan
2.Obaveza skupstine grada je da sanira posledice poplava,a ne humanitarna aktivnost
3.Mali ne moze da se ponasa kao da je humanitarni radnik ili nekakav donator,vec novac mora biti namenski upotrebljen,dakle u javne kuhinje,dezinfekciju i slicno.
4.Neverovatno mi je da ex direktor za privatizaciju "jumko","beko","BiP"... vodi grad.

Flojd

pre 9 godina

Nama u firmi su oteli jednu bezvrednu,razvaljenu zastavu Pick up,koja je bila radni konj za citav pogon u okviru beogradskih elektrana i sada nemamo vozilo za tekuce obaveze.Zato nijedan sluzbeni auto nasih direktora i sefova nije ponudjen na licitaciji,a rec je uglavnom o novijim vozilima.20.000 evra za polovan Latitude,pa jesu li normalni procenitelji i kako je moguce da da se za to teretno vozilo nije mogla naci namena u nekom komunalnom preduzecu,na primer u zelenilu?

bikkojisedi

pre 9 godina

jedina potencijalna korist od ovoga ce biti ta sto ce to uticati bar bi trebalo na smanjenje cena polovnjaka iz uvoza i sa oglasa...

mira

pre 9 godina

Hoce li neko polupismenim navijacima objasniti STA je sluzbeni automobil? I da u gradu od dva miliona stanovnika ne mogu da rade bez automobila? Pa, macani, nije ponudio Mali da ON ide peske, vec je ukinuo kola sluzbama koje nude usluge gradjanima. Uskoro cete cuti da nema vise minibuseva za one koji imaju probleme fizicke ili neke druge, da nema terenske sluzbe, da centri za socijalni rad vise nemaju kola i slicno! Kako vas loze, a vi kao hepo kockice. Ovo je sistem koji ce preziveti ne najsposobniji, vec "najsnalazljiviji"!

Ranko

pre 9 godina

Mali gradonačelniče, dužni ste odgovor na pitanje:
Ako se smanji broj automobila, šta će biti sa vozačima, hoćemo li i dalje da ih plaćamo???

Uros

pre 9 godina

@Pavle
pojma nemas kao i vecina. Godisnje odrzavanje tih krseva skuplje je nego da kupis skoro isti broj novih vozila na lizing ili kredit.
Ali vazno je da nas trujes patetikom, ono jadni mi, sirotinja itd.
(el gladijator, 28. maj 2014 14:02)

Godisnji redovan servis na novom vozilu kosta najmanje 10-15 hiljada dinara, i to za jeftinije automobile tipa Corsa, Fiesta itd. Za pola tih para mozes redovno da odrzavas matori Jugo ili Punto... A sto se tice vanrednih servisa - ako platis 6-7000 evra za novi Punto ili Daciju - racunaj koliko si puta mogao da servisiras polovnjak za te pare. Ima mnogo razloga u prilog kupovini novog auta (i sam sam nedavno kupio nov), ali usteda u novcu sigurno nije medju njima. Razumeo bih da su prodali sluzbene Audije, ali, ako su ti Jugici i Zastave obavljali posao i koristili radnicima, i ako imaju svoje servisere, a sigurno imaju, onda zasto da se prodaju - ako vec govore o stednji - sigurno nece kupiti isti broj novih automobila - znaci, rad neke sluzbe ce da trpi zbog nedostatka automobila, a time i gradjani. Demagogija iz sata u sat...

andr.id

pre 9 godina

Ahaha nas novac ce da iskoriste u humanitarne svrhe....kakva divna vlada i drzava prosto ne mogu da se nadivim vise njihovoj besmislenosti postojanja....

Stosone

pre 9 godina

Cista demagogija. U nasoj firmi su naredili da se sa svakog sektora otpise po nekoliko automobila pa je neko mnogo pametan popisao automobile po godistu proizvodnje i napravio spisak za otpis. Tako smo dosli u situaciju da su otpisana pojedina kola koja su u boljem stanju od onih koja ostaju jer su bolje odrzavana i koriscena od nekih koja su mladja po godistu proizvodnje. Cist marketing i glupost.

vet

pre 9 godina

Nama prodaju terenska vozila kojima smo obavljali ugovorne obaveze. Nemoj neko da je posle kukao kako komunalna preduzeća ne rade svoj posao! Ček da vam dodjemo na adresu, 25km po Bgu, gradskim prevozom. A pokrivamo sva prigradska naselja! Ode nam grad u p.m.

Srcano gresis

pre 9 godina

Ovo se ne zove prodaja, vec rashodovanje krseva. Ovo je demagogija najnize vrste. Evo spisak svih krseva, pa ko voli Yugo i 101 nek izvoli:
http://www.beograd.rs/download.php/documents/Spisakvozilazaprodaju.pdf

Pavle

pre 9 godina

Skoro hiljadu automobila za grad Beograd! To je za nas veliki broj sigurno, ja samo na jedno sumnjam, sledeće godine će morati da dokupe nekoliko stotina kola jer će uvideti da ne mogu adekvatno raditi svoj posao sa smanjenim brojem vozila. Tako to ide. Prodaj kola u bescenje pa ona kupuj nova kola po skupljoj ceni. SVE ĆE TO NAROD PLATITI. Ne ide to iz njihovih džepova!

ma ovo je za presu

pre 9 godina

pa pre par godina isto prodavase ovakve grobove od automobila. Sad kao Maleni ispao neki wow lik. Ovo nije za voznju ovo je za oтpad mislim 90 posto je za presu .

AlexJ

pre 9 godina

Kakva dekadencija, na spisku vozila se nalazi i motocikl APRILIA. Bas bih voleo da mi neko objasni za koje poslove je koriscen motocikl? Kad direktor kasni na sastanak..., da li uz motor ide I kaciga?

ekonomista

pre 9 godina

Ne lupaj Dejane. Od toliko luksuznih automobila,na prodaju su stavljena samo pet superba,jedan mercedes i jedan reno latituda.A sta cemo sa direktorom EPS-a koji vozi bmw 750i placen 110000e,taj auto naravno nije stavljen na aukciju,ali su zato stavljene zastave koje voze radnici preduzeca.Pritom da bismo ucestvovali na licitaciji treba da uplatimo 20% depozita,znaci ja hocu superba i moram da uplatim 1500e,a posle na licitaciji neko moze da ponudi vise za auto i ja ostanem bez para?! Ne lupaj. Depozit nije isto sto i ucesce. Depozit na licitaciji je uslov da ucestvujes, a vraca se uvek sem ukoliko ne budes najbolji ponudjac tada ulazi u postignutu cenu.

El Greco

pre 9 godina

Direktori dobili jasnu naredbu. Svako mora da žrtvuje par automobila. Koji su, nije bitno. Samo da dobijemo brojku i da se slikamo. Ne verujem vam ni reč. Ni vama ni prethodnicima.

Komentator

pre 9 godina

Za 2 meseca cim se slegne prasina oko poplava i dodju neke nove afere - Grad Beograd nabavlja 200 novih vozila.

"Znate vozni park nam je cak 10 godina star, trebaju nam terenska vozila bla bla.. "

SNS prevaranti

pre 9 godina

Zastava 101, Florida...sve krš do krša. Pa što niste prodali one najskuplje, luksuzne, a vi da se vozite u kečevima - e' to bi bila štednja, ovako samo pravite radikalski cirkus. Uzeli ste ove krševe onima (radnicima, majstorima...) kojima stvarno treba službeni auto, a zadržali luksuzne za funkcionere, prevaranti. Gledam juče onaj Šormaz iz SNS došao u jedan restoran luksuznim službenim vozilom, vozač ga čeka napolju...a on je samo narodni poslanik - to je ta radikalska štednja.

što je babi milo...

pre 9 godina

Pređena kilometraža? Gorivo? Ni oglas nisu u stanju da postave,Malo su izgleda gleduckali cene u oglasima ali su zaboravili da se ni jedno vozilo po toj ceni nije prodalo.

Malo istrazivanja nije na odmet

pre 9 godina

Mene zanima da li je tacno da direktor EPS_a ima BMW 750i za sluzbeni auto???

Zbog cega se novinari ne dizu na noge ako je to tacno? Pa taj auto voze seici... Jel tesko otici do zgrade EPS_a i uslikati limuzinu a posle napisati tekst o tome? Jel tesko u skladu sa zakonom proveriti tacnost informacije legalnim putem?

Ja ne vidim sta bi povecalo rejting ako ovo ne bi.

uštede

pre 9 godina

Većina tih vozila, s obzirom na ograničena sredstva za održavanje, parkiranje na otvorenom, veliki broj kratkih vožnji, veliki broj godina (godine automobila se računaju za službeni auto kao broj godina x 2,5), i veliki broj vozača koji ih je koristio, ima zaista malu, skoro nikakvu vrednost za nekog novog vlasnika. Sva ova vozila, da se neko pametan pitao, bolje bi poslužila u firmama iz kojih su uzeta - radi mogućnosti "krpljenja" sa rezervnim delovima za preostala ista takva "frankenštajn" vozila u istim tim firmama. Bolje da je Grad sačekao još neko vreme, uzeli bi mnogo veće pare kad bi prodavali zastave - oldtajmere. A možda se na aukciji pojavi i onaj lik "Count", iz Las Vegasa, sa History kanala da kupi neki auto iz JKP pa da ga reparira i nabudži kao što to već radi godinama :) A iza ove licitacije, mogla bi da dođe na red licitacija viška nameštaja iz JKP (kakvog tu tek krša imamo), pa višak računara i štampača (kakvi bi se tu tek antikviteti našli)... a na kraju i licitacija zaposlenih, da se izvedu zaposleni, naravno oni koji se nisu zaposlili preko "veze", iz javnog sektora - pa da ih kupe dobrostojeći privatnici :) Tako bi javni sektor zaista postao profitabilan.

Flojd u ekstazi

pre 9 godina

Pogledao sam spisak automobila - predlažem da Juga iz 1998. godine ili Zastavu 101 iz 2001. poklonite nekoj sirotinji. Em ćete na njih prebaciti troškove registracije i održavanja, em će policija da se slomi od kazni za ćelave gume, pokidane pojaseve za vezivanje i "ćorave" farove, a i razvićete privatni biznis vezan za sređivanje šklopocija koje nam nudite - ima da napunite budžet od kazni i poreza na zaradu samo tako. Ako stvarno očekujete da će neko da plati par stotina evra za očigledno rashodovanog "keca" starog 15 godina koji je imao bar 20 vozača koji su se prema njemu sigurno "domaćinski" odnosili, onda stvarno niste neki prodavci. Kud se dedoše luksuzne "mečke", "bembare" i "audiji"? Sećam se kad se još 1989. godine organizovao Samit nesvrstanih u Beogradu, pa na parkingu Autokomerca stoje limuzine kupljene specijalno za visoke goste - sve i jedan od tih automobila završio je kod "drugova iz gradske uprave". Niko od običnog sveta nije ni video te automobile, a prodavali su se za bagatelu sa par hiljada pređenih kilometara - jakako bez javne licitacije, nego ortački. A ja pešačim od devojke iz 70a bloka do Zemuna u pola noći, mmuvmpoljubim. Koji ste vi lažovi i prevaranti, ne mogu da verujem. Registrujemo vam kola sa 5 hiljada kubika za švrćkanje po gradu, bagro nezasita, i još nam ih velikodušno dajete na oglase! Reno latitude početna cena 18 hiljada evra, a u radnji nov Citroen C5, Pežo 407 ili Honda akord za 20 hiljada - pa jeste li vi zdravi?

Nesumnjam

pre 9 godina

Jel ti oglasi izlaze u Informeru, Kuriru, ili se objavljuju na TV Pink-u ?
Navikli ste vi "plaknuti"-prevaranti da to objavljujete u svojim medijima.
Našli ste vi već načina da tim kolima obradujete svoju "zaslužnu" bratiju!

Krle

pre 9 godina

Bacio sam pogled na ovaj spisak vozila. Ja se pitam šta će uopšte "Parking servisu" ekskluzivna vozila kao što su dve Škode "Superb" i jedan Krajsler "Vojadžer". Šta će "Gradskom stambenom" Reno "Latitude"? Šta će im, za koga je to bilo? I ne samo to, pošto ova rashoduju, to znači da su još bolja zadržali.

1514AD

pre 9 godina

Kakav je Lima demagog, dobro ga je Vucko dresirao. Prodaju iznjakana vozila za terenski rad raznoraznih komunalnih sluzbi, ali zato i sektetarice u vladi voze sluzbeni Audi. Drzava nam ima vise Audija nego zaposlenih. Bolje Lima da objasni zasto gradonacelnik ima sluzbeno vozilo od 4200ccm i cirka 90.000 eura. I nemoj da se vadis na Djikija, pouzdano znam da se vozio u privatnom 530xd.

Bocardo

pre 9 godina

Koji dirwktor javnog preduzeca je odobrio da se kupi Chraysler C 300 od 5700 kubika?! Tog treba odmah u zatvor, jasno mi je za ljude koji kupuju privatno taj auto, sam placas benzin sam biras ali za ovu bahatost odmah 10 godina robije i da mu se oduzme sva imovina da pokrije razliku koju je ovakav auto kosta drzavu.

Petar

pre 9 godina

Pogledah spisak automobila na linku, sve sam krs do krsa. Nisu se setili ni jednog AUDI-ja da se odreknu, samo neke raspale Zastave i Skode.

Zainteresovani

pre 9 godina

Ajde neki konstruktivni komentar - od kog preduzeca da kupim, koji su manje izlazili na teren, dobra mi je ponuda ova Kia 2006-o god. iz Turisticke organizacije Beograd za 1.500 evra.

Prodajem Micibuši, maloprešao, očuban, guražiran

pre 9 godina

Pogledao sam spisak vozila za aukcionu prodaju objavljen na sajtu Grada. Jedino što se sa sigurnošću može zaključiti jeste da su sastavljači spiska nepismeni, i bukvalno i funkcionalno.

>>Путничко возило марке ЗАСТАВА, тип возила: Lada Niva

nikola....

pre 9 godina

Gradonacelnik se izgleda bacio u prodavce. Dobar spin . Nema ostavke zbog poplava. Nije losa fora kupis kola koja je narod platio i jos pomognes MALOM da se pokaze kako misli na ugrozene gradjane. A gde je tu odgovornost? Odnela je voda.

kiklop

pre 9 godina

ako uz ovaj Путничко возило марке CHRAYSLER 300 C 5.7 daju jos 5 hiljada eura evo ja cu da ga uzmem.
kako je uopste inicijalno odobrena nabavka takvog automobila i jesu li odgovorni u zatvoru?

genijalno

pre 9 godina

Tako je to - smanjuje se broj zaposlenih, preostali zaposleni su sve stariji, a pritom se smanjuju sredstva za edukaciju, za informacione sisteme, pa i za osnovna sredstva - tj. smanjuje se broj raspoloživih vozila, uz već realizovano smanjivanje plata - nezavisno od stvarnog učinka i vrednosti zaposlenih za firmu. A zatim se očekuje porast kvaliteta usluga javnih preduzeća? To dođe profesionalni menadžment, ili barem profesionalni menadžment na srpski način.

on mali a ja velik

pre 9 godina

MALI, mali si zaista.
kao miš i još manji.
trebalo je prosto tezgu na buvljaku da zakupite i radite na njoj šta vam je volja.
nemojte još i vi od ovoga grada to da radite.
pa nismo mi baš toliko jadni da smo do sava centra i krševa stigli.

Mile

pre 9 godina

Gledao sam spisak automobila koji se prodaju, ogromna vecina su raskantane Zastave. To nikome ne treba. A pocetne cene su naduvali samo tako, to niko nece kupovati. Za Mercedes E 200 CDI iz 2006. je pocetna cena bez PDV oko 14.600 evra. Po oglasima su oko 12.000. A sigurno nije manje presao od ovih iz inostranstva.

Kavijar, Armani, Cartier..

pre 9 godina

Ja koliko se secam Mali je dosao da obidje poplavljena mesta u limuzinu sa motorom od 4200 kubika koja kosta skoro 100.000 evra, cija guma kosta preko 50.000 dinara, cija registracija kosta preko 200.000 dinara i koja trosi 15 do 20 litara benzina koji placa grad I to u pratnji jos jedne takve!!!

Nas je nasao da laze covek, misli da smo budale.

grobar from vienna

pre 9 godina

održavanje ili ne, pomoć ili ne.... mogao bih ovako do sutra ali znam jedno! normalni ili obični gradjani neće biti u šansi da kupe jedan od ovih automobila... ne kažem zbog novca ili kupovne moći već zbog cene istih i da će to iskoristiti ljudi sa položajem ili sa dobrom vezom. voleo bih da nisam upravu

Bisa

pre 9 godina

Da hoce da stede, i da od seve vladari pocnu, treba skupe automobile da zamene Fijatom, a ne da mole Putina da kupi par komada. Ameri voze svoj auto, nemci svoj, francuzi isto, a nasi menzanaju koji da kupe od narodnih para
Mulj, mulj...

Moje ime zvuči poznato

pre 9 godina

Doktori demagogije i zaluđivanja naroda. Setite se kako je dominirao Tadija, a gde je sada. To vam je budućnost na sledećim izborima!

boris

pre 9 godina

lepo neko rece, objavite i spisak ovih sto ne prodajete. nije vojna tajna. i naravno ko i kada i yasto ih kotisti. ako ste uyeli kola samo sluybama, a direktori i dalje idu na pijacu istm, onda ste olos kao i ovi sto kupise ista. sve sram da vas bude, olosi do olosi
volio bih da gresim

Posmatrač BB

pre 9 godina

Pa kad se direktor Drinsko-limskih hidroelektrana vozi u BMW serije 7 stvarno nema smisla da se i generalni EPS vozi u istom vozilu...

SSSSS

pre 9 godina

Najbolje da uz ove extra automobile date ovoj bedi od naroda i vozace, da se i za njih placa socijalno i penziono, jer gde ce ti veliki majstori zanata svog naci uhljebljenje,,,,,,A uz to ide ormalno i kafe kuvarica.....

pkpk

pre 9 godina

a onda dragi mali, kad legnu pare u javno komunalno preduzece, ti hop sazoves sednicu nadzornih odbora i to telefonsku---jer tesko je u oci da se tada gledamo, i mi kao eto vama prebacimo tu sirotinju na racun.
a da vam malo i starih kontejnera ili autobusa bez tockova posaljemo pred sava centar, mozda i to utopite, ko zna.

alienware

pre 9 godina

Samo u Srbiji,bogata drzava kad ima samo za gradske sluzbe 1000 vozila za vozikanje sluzbenika luksuznim auotomobilima do prodavnice,kafane,za vreme pauze,radnog vremena....a u ovo moderno doba postoje telefoni,komputeri,fax masine,za sve sluzbene potrebe,razgovore,dokumenta.Ukoliko mi treba dokument ili potvrda o uplati ,posaljem email i stampacem PRINTAM, i ako je kancelaria udaljena 400 KM OD MENE.A porezska sluzba gde se rade porezi ,preko 1000 km,sve podatke i potvrde saljem komputerom.Srbija je mnogo bogatija drzava od ove gde se nalazim,ili jos uvek vlada komunisticki sistem,svakom sluzbeniku prema potrebi.

dzoni

pre 9 godina

Ce prodamo skode i floride pa kad izadje novi model audi a6 i a8 ce obnovimo vozni park jer svako zna da odrzavanje modela koji nije najnoviji skupo a novi model a8 od 4200 kubika trosi 3 posto manje od proslogodisnjeg modela tako da je to i usteda za budzet.

niko

pre 9 godina

@flojd u ekstazi

pametno zboris prijstelju, svi ni znamo kako se voze sluzbena vozila.. a drugo je to sto oni voze prave limuzine i mi za to placano.. ajmo malo neka cepaju fiat punto, pa to je domaca marka.. zasto audi i bmw, nisu sigurno najeftiniji.. sramota je da se ovako nedto radi a niko nista ne preduzima! kako resiti to, kome se zaliti?

risus sardonicus

pre 9 godina

sta je keceva i jugica... stvarno sramota umesto da zadrze zastavina vozila kojima mali servis (ulje, filteri) sa skupljim delovima ne prelazi 3000. e to je stednja.

tišina stoko

pre 9 godina

Većinu ovih krševa ne bih uzeo džabe da mi daju.
Interesantna bi bila informacija, broj i opis onih automobila koji su ostali.
Mogu da se kladim da se rešavaju krševa kako bi kupili nove automobile.
A svakako u ponudi ima i par komada da najvnima zamažu oči.