Mali: BG nema za sve izdatke GSP-a

Grad Beograd na javni prevoz godišnje izdvaja 13 milijardi dinara, skoro 20 odsto budžeta i takvo stanje je neodrživo, kaže gradonačelnik Siniša Mali.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.05.2014.

11:34

Default images

"Ako uzmete da je godišnji budžet Beograda oko 60 milijardi dinara, ispada da se za javni prevoz daje skoro 20 odsto. Neodrživo je da grad subvencioniše gradski prevoz sa 20 odsto svog godišnjeg budžeta i mi to moramo da rešimo na način kojim će biti podignuta efikasnost javnog prevoza, a sa druge strane smanjene subvencije", rekao je Mali.

On je u Privrednoj komori Beograda na sastanku sa privrednicima ponovio da Beograd nema novca za te izdatke i da se nada da će se uskoro naći rešenje i da će biti formira integrisan javni prevoz.

"Moramo da uključimo i BG voz, i sve druge vidove prevoza u jedan integrisani sistem", kazao je Mali.

On je dodao da će vrlo brzo biti iznet konkretan predlog kako bi moglo da se krene u konsolidaciju javnog prevoza, s obzirom da radna grupa na ovom pitanju radu već dva meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: