Srbija

Utorak, 08.03.2011.

09:05

Palma diže kredite i deli novac

Jagodina će se zadužiti kod Fonda za razvoj republike u iznosu 40 miliona dinara kako bi se završili radovi na Gradskom stadionu.

Izvor: Tanjug

Default images

Odluku o zaduživanju doneli su jednoglasno odbornici Gradske skupštine, koji su ovlastili gradonačelnika Dragana Markovića - Palmu da potpiše ugovor sa Fondom.

Razlog za donošenje odluke o zaduživanju je završetak Gradskog stadiona, odnosno postavljanje reflektora, završetak istočne i zapadne tribine, kao i osvetljenje pomoćnih terena.

Time se stvaraju uslovi za odigravanje utakmica i održavanje drugih manifestacija u noćnim terminima. "Na taj način, Jagodina ispunjava uslove za učešće u evropskim takimičenjima", piše u odluci Gradske skupštine.

Nezaposlenim trudnicama 12.000 dinara mesečno iz budžeta

Istovremeno, odbornici Skupštine grada Jagodine su doneli odluku da se nezaposlenim trudnicama i porodiljama, koje imaju prebivalište na teritoriji Jagodine isplaćuje mesečno finansijska pomoć u iznosu od 12.000 dinara iz budžeta grada.

"Razlog za donošenje ove odluke, sastoji se u činjenici da lokalna samouprava i na ovaj način želi da obezbedi finansijsku pomoć trudnicama i porodiljama, čime iskazuje stalnu brigu za poboljšanje materijalnog položaja trudnica i porodilja i daje doprinos povećanju nataliteta", stoji u odluci koju je potpisao predsednik Skupštine grada Ratko Stevanović.
Jagodina je, na na inicijativu gradonačlenika Dragana Markovića - Palme, ovaj vid pomoći trudnicama, uvela početkom 2009. godine.

Trudnice "treba da imaju prebivalište na teritoriji Jagodine najmanje godinu dana pre početka trudnoće ili porođaja, i da se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Jagodini, najmanje godinu dana pre trunoće ili porođaja", navodi se u odluci.

Damama vaučer u iznosu 6.000 dinara od grada

Skupština grada Jagodine iz budžeta, ženama zaposlenim u organima gradske uprave i javnim preduzećima čiji je osnivač grad, pokloniće za Dan žena vaučer u iznosu 6.000 dinara.

Kako kažu u kabinetu gradonačelnika Dragana Markovića – Palme, ček koji će dame dobiti moći će da utroše u Mega marketu DIS.

Ovaj poklon dobiće oko 1.300 žena zaposlnih u Gradskoj upravi, Domu zdravlja, JKP Standard, Gradskog Centra za socijaloni rad, Direkcije za izgradnju, Javnog informativnog preduzeća "Novi put", Zavičajnog muzeja, Istorijskog arhiva, apoteke.

Novac će dobiti i radnice Gradske toplane, Zoološkog vrta, Narodne biblioteke, Turističke organizacije, Agencije za mala i srednja preduzeća, Stalne kancelarije za ekonomski razvoj, Jagodinskog sportskog saveza i drugim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: