Srbija

Sreda, 28.07.2010.

15:06

Turska ponuda za Jat najozbiljnija

Turska aviokompanija „Turkiš erlajnz" i dalje je najozbiljniji kandidat za kupovinu „Jat ervejza", kaže Miodrag Miljković, pomoćnik ministra infrastrukture.

Izvor: Press

Default images

Miljković, član Radne grupe Vlade koja se bavi prodajom Jata, ističe da predstavnici Jata i dalje održavaju bliske i svakodnevne kontakte sa turskom aviokompanijom.

Miljković takođe najavljuje da će Ministarstvo infrastrukture raspisati konkurs za izbor savetnika koji će sprovesti postupak osnivanja nove aviokompanije i izbora strateškog partnera.

Podsetimo da je Vlada Srbije u aprilu donela odluku o osnivanju nove nacionalne aviokompanije, koja će raditi umesto „Jat ervejza" i koja će biti oslobođena dugova i atraktivna za budućeg strateškog partnera.

Planirano je, inače, da Vlada u osnivanje nove kompanije uloži 400.000 dolara, što je neophodno prema Zakonu o vazdušnom saobraćaju za osnivanje firmi koje se bave ovom vrstom prevoza. Mediji su još početkom aprila pisali da su predstavnici „Turkiš erlajnza" predložili predstavnicima Jata i Vlade Srbije osnivanje nove aviokompanije pod nazivom „Er Srbija".

Prema tom predlogu, Turci bi u novoformiranoj kompaniji učestvovali sa 51 odsto, a firmi bi bili otpisani dugovi, koji prema proceni stručnjaka iznose oko 150 miliona evra. Prema predlogu „Turkiš erlajnza", oni bi preuzeli radnu snagu, pilote i postojeće linije Jata, a uveli bi u saobraćaj 10 novih aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: