Radujko: Liberalizacija što pre

Interes Telekoma Srbije je što brža liberalizacija tržišta fiksne telefonije, izjavio je direktor te kompanije Branko Radujko.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 05.09.2008.

14:18

Default images

Radujko je naveo da Telekomu nije potrebno da bilo ko vodi računa o interesima te kompanije tako što onemogućava konkurenciju u fiksnoj telefoniji i izrazio očekivanje da će taj proces početi u narednih nekoliko meseci.

On je kazao da je konkurencija potrebna Telekomu i istakao da će ta kompanija i u novim uslovima održati vodeću ulogu na srpskom tržištu fiksne telefonije.

Navodeći da ne želi da govori o najavljenoj prodaji Telekoma i mogućem modelu po kojem će akcije te kompanije biti ponuđene na berzi putem inicijalne javne ponude, Radujko je rekao da se Telekom priprema za intenzivan razvoj i regionalno širenje.

Zbog toga je, kako je objasnio, preduzeće reorganizovano, kako bi se omogućilo širenje na susedna tržišta, ali i tržišta zemalja na drugim kontinentima.

Radujko, međutim, nije želeo da precizira o kojim se državama radi, jer su pregovori u toku.

On je istakao da je cena za korisnike fiksne telefonije u Srbiji najniža u jugoistočnoj Evropi, dok je cena interneta nešto veća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: