Srbija

Sreda, 23.05.2007.

16:59

Energoprojekt na A listingu berze?

Energoprojekt holding (ENHL) bi trebalo da se u narednih deset dana nađe na zvaničnom A listingu Beogradske berze.

Izvor: Beta

Default images

Kako se ističe u saopštenju malih akcionara te kompanije, izlazak ove beogradske građevinske firme na A listu je od izuzetnog značaja za male akcionare, ali i za tržište hartija od vrednosti u Srbiji, jer ta kompanija nosi oko 20 odsto indeksa Beogradske berze.

Izlaskom firmi na zvanično tržište Beogradske berze, na kome je za sada samo pirotski Tigar, najveći i najkvalitetnijji svetski investitori, koji mogu da ulažu samo u listirane hartije od vrednosti dobijaju mogućnost da ulažu u Srbiji, navode mali akcionari.

Stručnjaci za berzansko poslovanje procenjuju da će Beogradska berza doživeti veliki rast izlaskom Energoprojekta na A listing. Akcije Energoprojekta uključene su na slobodno berzansko tržiste, sredinom aprila 2001. godine, a na kontinuirano tržište prebačene su u drugoj polovini oktobra 2004. godine.

Prema ostvarenom prometu na Beogradskoj berzi, Energoprojektove akcije spadaju u najlikvidnije hartije od vrednosti, a jedina je nebankarska kompanija koja značajnije utiče na kretanje indeksa najkvalitetnijih akcija Beleks 15. U toku prošle godine dnevno se trgovalo u proseku sa skoro sedam hiljada akcija ovog emitenta, a uzlazni trend Energoprojekta počeo je krajem novembra prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

20 h

Podeli: