Srbija

Utorak, 21.02.2012.

13:58

Đilas: Kupićemo 400 autobusa (FOTO)

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je da će grad nastaviti politiku nabavke novih vozila u gradskom saobraćaju.

Izvor: Tanjug

Default images

Cilj je, kako je naveo, da "za godinu i po do dve" glavni grad Srbije dobije potpuno sređen vozni park.

Đilas je sa predsednikom Skupštine grada Beograda Aleksandrom Antićem u pogonu GSP "Beograd" na Karaburmi prisustvovao predstavljanju 10 gasnih autobusa, koji su nabavljeni krajem 2011. godine, a saobraćaju na linijama 26 (četiri autobusa), 104 (dva autobusa), 35L (jedan autobus), dok tri autobusa funkcionišu na ugovorenom prevozu. "U gradskom prevozu smo u poslednjih godinu dana krenuli sa otvaranjem nove knjige i pisanjem novih sadržaja, pre svega kupovinom novih trolejbusa i tramvaja, a sada krećemo i u obnavljanje voznog parka autobuskog dela. Želimo da pokažemo da želimo da razvijamo GSP", rekao je Đilas. Đilas je naveo da su razgovori sa EBRD o kreditu za GSP "Beograd" započeti, uz garancije da subvencije tom preduzeću neće biti smanjivane i da se u narednih godinu do dve planira kupovina 280 zglobnih autobusa i 120 solo autobusa, koji će sigurno biti na gas.

On je dodao da će u budućnosti, ukoliko budu realizovane postojeće projekcije, biti moguće i smanjenje cene pojedinačnih karata i markica.

On je istakao da u Beogradu neće biti privatizacije komunalnih preduzeća i da je cilj aktuelne gradske vlasti da tim preduzećima upravlja na način koji je najbolji i za građane i za zaposlene u njima.

Antić je istakao da je politika gradske vlasti da u oblasti javnog prevoza za građane obezbedi što bolju uslugu, navodeći da je Beograd u saradnji sa GSP "Beograd" u protekle tri godine značajno obnovio vozni park.

On je dodao da je politika grada i održivi razvoj grada i da će ekološka komponenta biti dominantna u svim budućim projektima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

14 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: